İzmir’in Konak ilçesinde, 14. Alsancak Şenliği kapsamında düzenlenen Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor isimli yemek yarışmasında Ege’nin birbirinden lezzetli tatları yarıştı.
Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde düzenlenen 14. Alsancak Şenliği etkinlikleri kapsamında, "Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor" isimli yemek yarışması düzenlendi. Yedincisi yapılan yarışmada katılımcılar, hünerlerini sergileyerek Ege’nin meşhur damak tatlarını jüri üyelerine sundu. Yarışmanın moderatörlüğünü Ertan Görün üstlenirken, jüri üyeliğinde Anita Angelisanti, Ayşe Karadan, Ceren Ağca, Demet Atalan, Ergun Barlık, Fuat Öztim, Güneş Pelit, Hamit Gülyüz, Hayrettin Meydan, Jo Kohen, Mehlika Öktem, Metin Saruhanlı, Nejdet Polat, Nedim Atilla, Sedef Yüksel, Paola Micaleff, Tülin Alevok ve Ahmet Güzelyağdöken yer aldı. Jüri üyeleri, hünerli ellerin üç ana kategoride yaptığı lezzetleri seçmekte zorlandı. Üyeler yarışmada, lezzetleri kadar görsellik ve sunumu da ön planda tuttu. Güçlükle Ege’nin lezzetlerinin seçildiği yarışmada, dereceye girenlere ödül verildi. Yarışmaya katılan ve açılışı yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de yemek kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek zorunda olduklarını kaydetti. Pekdaş, Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de yemek kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek zorunda olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu adımlar hem geçmiş kültürümüzün yansımasını sağlamak hem de gelecekte ciddi bir ekonomik kalkınmanın aracısı olmak zorunda. Zengin yemek kültürümüzle tüm dünyaya güzel mesajlar vereceğimize inanıyorum. Yemek aynı zamanda birleştiren bir şeydir. Dostluğu, barışı, bir arada olmayı, muhabbeti ve keyif almayı da sağlar. Yemek kültürünün barış dilini hakim kılmasını önemsiyorum. Alsancak şenliğini bizim bu zenginliğimizi hayata geçirmesi anlamında da başarılı buluyorum.”
Öte yandan, yarışmanın yapıldığı Meksika sokağında gün boyu müzik dinletisi ve mini konser verildi. Sokakta bulunan esnaf ve vatandaşlarda, etkinliklerle keyifli dakikalar yaşadı. Ayrıca, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) bandosu tarafından verilen mini konser etkinliğe ayrı bir renk kattı.