Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, sendikanın Isparta Şubesinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katıldı. Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Sendika Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı ve sendika yöneticileri de katıldı. Çakırcı, 2015 yılında toplu sözleşme masasında ortaya koyacakları taleplerle ilgili sendika üyelerine bilgi verdi.
ÜYE SAYIMIZ 400 BİNİ BULACAK
Toplantı öncesi İHA muhabirine açıklamada bulunan Çakırcı, 2010 yılından itibaren toplu sözleşme hakkının Anayasaya girdiğine dikkat çekerek, “Biz ilk defa toplu sözleşme masasına 2012 yılında oturduk. Taleplerimiz karşılanmadı. 2013 yılında iki yılı kapsayan bir toplu sözleşme dönemi oldu. Önemli kazanımlar elde ettik. Öğretmenler için 150 TL ek ödeme aldık. Bu yıl yine toplu sözleşme masasında yetkili olacağımızı düşünüyoruz. Üye sayımız 340 binlerde. İnşallah 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle 400 bini bulmuş olacağız. Çalışanların yaklaşık yüzde 40’ını sendikamıza dahil ederek Türkiye’nin en büyük sendikası unvanıyla toplu sözleşme masasına oturacağız” dedi.
CİDDİ BEKLENTİLER VAR
Toplu sözleşme masasında maaş artışıyla ilgili talepleri dile getireceklerini aktaran Çakırcı, “Bununla birlikte şeflerimiz, memurlarımız, hizmetlilerimizle ilgili taleplerimiz olacak. Öğretmenlerimizin nöbet ücretleri yine önemli gündem maddelerinden biri olacak. 2012’de ilk defa nöbet ücreti konusunu masaya taşıdık. Şimdi 2015 toplu sözleşme masasında almış olacağız. Öğretmenlerimizin, üniversite çalışanlarımızın ciddi beklentileri var. Özellikle üniversitelerde idari kadroların üniversite ödeneği gibi ciddi beklentileri var. Toplu sözleşme masası görüşme masalarından farklı. Burada alınan kararlar kesin ve geçerli kararlar. Bakanlar Kurulu’nun ikinci bir karar almasına gerek kalmıyor” açıklamasında bulundu.
ISRARLI OLACAĞIZ
Öğretmenlerin nöbet ücreti konusunda ısrarlı olacaklarını kaydeden Çakırcı, “2012 yılında nöbet ücretleri konusunu masaya taşıdığımızda her nöbet için dört saat ek ders ücreti talep etmiştik. Yine bu talepte ısrarcı olacağız. Buda bir öğretmen için ciddi bir ücret. Haftada bir nöbetten ayda 4 nöbet tutan öğretmene 100 lira üzerinde ücret alınmış olunacak. Şuanda nöbet ücretini manipüle etmek isteyen sendikalar var.Bizim için esas olan öğretmenin verdiği emeğin karşılığının alınması. Okuldaki huzurun da öğretmen için önemli olduğunu biliyoruz. Okulda bir öğrencinin parmağının kanaması dahi bizi ciddi anlamda üzer. Biz çocuklarımız için varız. Tabi ki verdiğimiz emeğin de karşılığının alınmasını istiyoruz. Eğitim-Bir Sen bunu alacaktır” diye konuştu.