Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yapımı gerçekleştirilen “Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nin açılışını yaptı.
Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, açılışta yaptığı konuşmada, “İlk düşünenden başlamak üzere, talep edenden, düşünenden başlamak üzere, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Başkanımıza, başkanlarımıza, yönetim kurullarına, o gün buna olumlu bakan Türkiye İhracatçılar Meclisimize ve o dönem onur veren Ekonomi Bakanımıza çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diyerek, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdi.
2002 yılı sonu itibariyle Türkiye’de ortalama eğitim süresinin ülkede yaşayanların ortalama eğitim süresinin 4 yıl dahi olmadığını dile getiren Bakan Zeybekci, tüm vatandaşların ortalama 4 yıl okuduğunu belirterek, bugün gelinen noktada 2014 yılı sonu itibariyle bu rakamın 7 buçuk olduğunun altını çizdi.
Şu anda başarının son derece yüksek olduğunu dile getiren Zeybekci, yıllarca hata yapıldığını ve bu ülkede belirli kesimlerin, ‘İmam hatiplerin önünü keseceğiz’ diye Türkiye’nin mesleki eğitimle ilgili bir nehrinin kurtulduğunu ifade ederken, Çok önemli bir kaynağının da kurtulduğunu belirtti.
4+4+4 eğitim sistemine de değinen Bakan Zeybekci, “Kesintisiz 12 yıl eğitim projesiyle, kararıyla, Türkiye’de eğitim süresi bu kadar kısa bir sürede 4 yıldan 7 buçuk yıla çıktı. Japonya bugün 12 buçuk yılın üzerinde. Kuzey ülkelerine baktığımız zaman 1,8 yıla kadar, AB ortalaması 12 yıl civarı” diye konuştu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı Mehmet Büyükekşi de, Türkiye’nin ihracatına, Gaziantep’in çok büyük destek verdiğini belirtti. Büyükekşi, “Gaziantep gerçekten Güneydoğu’da parlayan bir yıldız. Ama ihracatta belli bir yere gelmek için de mutlaka eğitimin kalitesini arttırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından GAİB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Zeybekci, sınıfları gezip öğrencilere hediye verdi.
GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılış törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, çok sayıda milletvekili adayı, öğrenciler ve aileleri katıldı.