Gökhan ÇELİK - Güven USTA, İSTANBUL() - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nde devir teslim törenine katıldı.
Beylikdüzü Belediye Binası'nda düzenlenen törende milletvekilleri ve partililer de yeraldı. İmamoğlu 5 yıl boyunca görev yaptığı Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini Mehmet Murat Çalık'a devretti. Belediye mührünü Çalık'a teslim eden İmamoğlu, Çalık'a bir de Türk bayraklı rozet hediye etti. Çalık da İmamoğlu'nda Beylikdüzü'nde yetişen çiçeklerden oluşan bir buket takdim etti.

"GÖZÜM ARKADA DEĞİL"
Devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, "Allah herkese böyle mutlu görev teslimleri etsin. Görev teslim edilirken, hani bir hüzün yaşanır. Ama biz burada mutluluk yaşıyoruz. Çünkü birlikte görev yaptığımız arkadaşıma görevi teslim ediyorum. Biz başka bir göreve doğru yürüyoruz. Bu noktada çok önemli ve özel bir an yaşadığım için çok mutluyum, gurur duyuyorum. Mehmet Çalık arkadaşıma başarılar diliyorum, yolu açık olsun. Gözümüz arkada değil. Beylikdüzü evimiz bizim, bundan sonra hangi makamda ve görevde olursam olayım bir gözüm burada olacak. Ama yine de gözüm arkada olmayacak" dedi.

"BURASI İSTANBUL'UN EN MUTLU İNSANLARININ YAŞADIĞI KENT OLMAYA DEVAM EDECEK"
Ardından konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, "Kendisiyle burada 5 yıl yol arkadaşlığı yapmak benim için onurdu. Bu noktadan sonra Beylikdüzü'nde belediye başkanı olarak devam edeceğim. Ama sevgili yol arkadaşım Ekrem İmamoğlu'na şunu söyleyebilirim. Gözün arkada kalmasın. Burada ektiği fidanları büyüteceğiz. Burası Beylikdüzü, burası İstanbul'un en mutlu insanlarının yaşadığı kent olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİ DEVRETMEK ASALETTİR"
Daha sonra Beylikdüzü Belediye Binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Ekrem İmamoğlu, "Mehmet başkanımıza yeni görevi hayırlı uğurlu olsun. Güzel işler yapsın Beylikdüzü'ne.  Görevi devretmek bir sorumluktur. İnsanların içinde hafif burukluk olabilir, seçimi kaybetmiştir, ya da bir başka göreve gidecektir. Ama bir görevi devretmek de asalettir. Dolayısı ile ben burada bir başka boyut katıyorum. Vallahi billahi görevi devrederken içim o kadar rahat ki. Mutlu bir şekilde görevi devrediyorum. Başarılar diliyorum" dedi.
 
"HAKKINI YEMEDİYSEM, HAKKIMI DA YEDİRTMEM"
İmamoğlu konuşmasının sonunda, "Görevi teslim alacağım. Hakkını kimsenin yemedim şimdiye kadar, Beylikdüzü halkının önünde söz veriyorum. Hakkını yemediysem, kimseye hakkımı da yedirtmen" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)