Türkiye genelini etkileyen elektrik kesintisi nedeniyle Eskişehir-İstanbul seferi yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), sefer sırasında yaşanan kesinti nedeniyle yolda kaldı. Sakarya’nın Arifiye ilçesinden İzmit’e çekici römorkör tarafından getirilen YHT’deki yolcular belediye otobüsleri ile gidecekleri yere aktarıldı.
Öğlen saatlerinde Sakarya merkezli baş gösteren elektrik kesintisi YHT yolcularını da etkiledi. Eskişehir-İstanbul arası sefer yapan YHT, elektrik kesintisi nedeniyle Arifiye’de yolda kaldı. Çekici bir römorkör tarafından çekilerek İzmit Tren garına gelen YHT’deki yolcular gidecekleri yere varmaları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslere aktarıldı. Yaklaşık 2 saat süren kesintinin ardından hatta yeniden elektrik verilmesiyle de tren seferleri normale döndü.
Elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenen İzmit esnafı ise 26 ilde yaşanan kesintilerden sonra 40 yıllık lüks adı verilen gaz lambalarıyla dükkanlarını aydınlatmak zorunda kaldıklarını ve hem kendilerinin hem de müşterilerinin mağdur olduklarını dile getirdiler.