Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan Altınöz, kendisinin ve kardeşi Fatih Erbakan’ın ’AK Partiden milletvekili adayı’ olacağı hakkındaki söylentilere, "Böyle bir şey söz konusu bile değil" diye cevap verdi.
Erbakan Vakfı Kadın Kolları Genel Başkanı Elif Erbakan Altınöz, "Çevremizde Neler Oluyor?" konulu konferansa katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Kocasinan Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Erbakan, "Her ne kadar da önümüze set çekilmeye çalışılsa da, bazı yerler zincirlemeye çalışılsa da ve bazı kişilerin akılları çelinmeye çalışılsa da bir sürü uğraş ve emeğin neticesinde bilmedikleri ve hesap edemedikleri bir tek şey var. Oda, onların dağları yerinden oynatacak güçleri olsa da esas kudret sahibi Cenabı Allah’tır” dedi.
Erbakan "Allah’ın davası söz konusu olduğu sürece hiç kimsenin aklı, hiç kimsenin gücü bu davanın önüne set çekmeye ve bu davanın önüne geçmeye çalışsalar da bizim ve sizin bir araya gelmemize engel olamıyorlar. Onlar açısından maalesef diyorum. Biz elhamdülillah Erbakan Hocamızın söylediği gibi bizim üzerimize beton dökmekle değil magma ile kaplasanız biz yine Allah’ın emri ile lav olur yine yerden fışkırırız ve hedefimize ulaşırız” diye konuştu.
‘Erbakan hocamız tam bir dava adamıydı’ diyen Elif Erbakan Altınöz, "İşte bu duygular ve düşünceler içerisinde bugün bu güzel toplantı tertip edildi ve bizlerde kalkıp geldik. Kıymetli kadınlar bugün Erbakan Vakfı çatısı altında bir araya geldik. Bu nedenle Erbakan Hocamızdan öz olarak bahsetmekte yarar görüyorum. Erbakan Hocamız akademik olarak çok başarılı işlerin altına imza atmış. Bugün halen okuduğu okullarda geçmiş zamane rağmen rekorları kırılamamış kadar zeki, akıllı ve akademik başarıları olan bir insandı. Bununla birlikte Erbakan Hocamız tam bir dava adamıydı. Belki de Milli Görüşü ve Erbakan Hocayı tek kelime ile anlatabilir misiniz? denilse onlar için yakışacak en uygun kelimenin istikamet kelimesi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erbakan, kendisinin ve kardeşi Fatih Erbakan’ın genel seçimlerde milletvekilliği adayı gösterileceğini değerlendirdi. Erbakan, "Böyle bir şey söz konusu bile değil" ifadelerini kullandı.