Edirne’de seyyar kravat satışı ile geçimini sağlayan Sebahattin Kara, 2 saniyenin altında bağladığı kravatlarının yanı sıra şimdi de elleri arkada kravat bağlıyor.
Dünyanın en hızlı kravatı kendisinin bağladığını iddia eden 50 yaşındaki hızlı kravatçı Kara, karada ve su altında yaptığı denemelerin ardından bu sefer de elleri arkada hızlı bir şekilde kravat bağlamayı başardı. Edirne’de bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen hızlı kravatçı Sebahattin Kara, yeni çalışması olan elleri arkada kravat bağlama şeklini paylaştı.
Daha önce Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvuran ve kravat bağlama rekorunu 2 saniyenin altına indiren Kara, Kırkpınar’da camekanın içinde suda deneme yapacağını açıkladı. Kravatları elleri arakasında bağlayan Kara, "Bağladığım kravatlarda boğulma riski yoktur. Olası bir kavga anı, yada bir yere sıkıştığında kravat çözülür. Kendime ait bu stilin yanında şimdi ellerim arkada da kravatları bağlayabiliyorum. Bu bağlama şekli ile ve stili ile kimse kravat bağlayamaz" dedi.
Kara, bağladığı kravatları boğulma riski olmadığını uygulamalı olarak gösterirken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde yeni denemelerinden olan su altında kravat bağlayacağını söyledi. Kara basın mensuplarına yeni bağlama şeklini gösterirken çevrede bulunanlardan büyük alkış aldı.