Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 44. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasına katıldı.
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Elvan, Belek’te düzenlenen 44. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasına katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan yarışma öncesi yaptığı konuşmada Elvan, dünyada hızla yaşanan gelişme çerçevesinde PTT’yi çağın gereklerine uygun bir şekilde yeniden yapılandırdıklarını belirterek, ’’PTT’mize yönelik bir kanun çıkarttık. Bu kanun ile PTT’nin esnek bir yapıya kavuşmasını hızlı kararlar alabilmesini sağlayan bir yapıya getirdik. Bu kanuni değişimle birlikte PTT’de inanılmaz bir atılım hamlesi başlattık. Müşteri ile olan ilişkilerde müşteriye daha cana yakın daha sıcak bir karşılama anlayışı getirildi ve bu anlamda PTT çalışan görevlilerimiz inanılmazı başardı. Memnuniyet oranımız inanılmaz düzeyde yükseldi" ifadelerini kullandı.
Yarışma Lütfi Elvan’ın start vermesiyle başladı.
Öte yandan başlangıcı 1972 yılına dayanan ve PTT olarak 1981 yılından itibaren Türkiye’nin adına iştirak edilen ’’Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’’nda sporcular bugüne kadar aldıkları sonuçlarla Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Balkan ülkeleri arasında yapılan yürüyüş yarışmasında Türk sporcuları; takım halinde, erkeklerde 15 birincilik, 8 ikincilik, bayanlarda 5 birincilik, 3 ikincilik, 1 üçüncülük derecelerini elde ederken; ferdi olarak erkekler 5 birincilik, 5 ikincilik, 7 üçüncülük, bayanlarda 5 birincilik, 3 ikincilik, 2 üçüncülük derecelerini elde etmiştir.
2015 Yılı Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali’nde ise yürüyüş yarışmasına 30 kadın ve 70 erkek sporcu katılıyor.