Elazığ’ın Ağın ilçesinde emekli öğretmen Emine Beşe, kendi üzerine kayıtlı tek mal varlığı araziyi okul yaptırılması için bağışladı. Bağışlanan arazide başka bir hayırsever iş adamı da okul yaptırmaya karar verdi.
Türkiye’nin bir çok kentinde öğretmenlik yapan, memleketi Elazığ’ın Ağın ilçesinde emekli öğretmen 71 yaşındaki 3 çocuk annesi Emine Beşe, okul yaptırılması için kendi üzerine kayıtlı tek mal varlığı olan araziyi Ağın Kaymakamlığı’na giderek bağışladı. Kendisinin eğitim için yıllarca hizmet verdiğini ve böyle hayırlı bir işte katkıda bulunmanın onurunu yaşadığını belirten emekli öğretmen Beşe, bu imkanı sağlayan ilçe kaymakamına da teşekkür etti.
Beşe, kendisine ait 3 bin 481 metre kare araziyi, İlçe Kaymakamlığı’nda Kaymakam M. Fatih Yakınoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Yığmatepe, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Dursun Kara ve emekli Tuğgeneral Güner Omay’ın katılımıyla imzalanan protokolle teslim etti. Emekli öğretmenin bağışladığı araziye de 8 derslikli ortaokul binası yapılması planlandı. Yapılacak okul için de iş adamı Mehmet Kemal Karabatak, değeri 3 milyon liradan fazla olan 2 arazisini bağışladı.
Örnek bir bağış gerçekleştiğini ifade eden Kaymakam M. Fatih Yakınoğlu, "Okul yapılması için yer bağışlayan hayırsever Emine öğretmenimize ilçemiz eğitimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 8 derslikli okulun yapımı için bağışta bulunan hayırsever iş adamımızın sayesinde bağışlanan arazide okulumuzu yapacağız" dedi.