Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ergenekon sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Selimiye Camii’nde ikindi namazının ardından düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Tabii ki bu olaylara neden olanlar, mutlaka yargı karşısına çıkacak ve cezasını çekeceklerdir” dedi.
Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, son yolculuğuna uğurlandı. Muzaffer Tekin için Selimiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, emekli Albay Dursun Çiçek, Engin Alan, Sedat Peker ve Doğu Perinçek gibi tanınmış simalar katıldı.
Muzaffer Tekin’in cenaze namazı kılınmadan önce eşi Müge Tekin ve kızı Özge Tekin, tabutun başından ayrılmadı ve tabutun üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı koydu. Törene katılan emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Çok üzgünüm. Maalesef zaten son senede hastalığı ilerlemişti. Tabi ahlaksızca bir iftira ile özellikle de menfur Danıştay cinayeti ile ilgili ilişkilendirilmesi belki de bugüne giden ilk adımı teşkil etti. Böyle ortada hiçbir delil hiçbir şey yokken, tamamen bir senaryo icabı muzafferi ve tabi diğer arkadaşlarımız da var bu menfur Danıştay cinayeti ile ilişkilendirmek, dünyanın en büyük suçudur. Ahlaksızlıktır. Namertliktir” dedi.
Tekin’in bu hastalıkla karşı karşıya kalmasında bu suçlamanın etkili olduğunu belirten Başbuğ, “Şurada gördünüz. Türk milleti her zaman olduğu gibi kahramanına, o da bir şehit, kahramanına sahip çıkıyor. Tabii ki bu olaylara neden olanlar mutlaka yargı karşısına çıkartılacak ve cezasını çekecektir” şeklinde konuştu.
Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, “Bu zindanlarda çürütüldüğü ve bakılmadığı, zamanında teşhis koyup tedaviye alınmadığı için bir nevi bizim şehidimizdir. Üzülüyoruz. Kendisinin bütün millete mal olmuş başarıları vardır. Ülkemiz maalesef böyle kendisine hizmet edenleri zindanlara atılmasına göz yummuştur. Bundan sonra önemli olan kendi bağrından çıkmış ordusunun bu tür kahramanlarını dört duvar arasına sokanlardan hesap sormak gerekiyor” dedi.
Emekli Albay Dursun Çiçek ise, “Adam gibi adamdı. Kumpas sürecinde iftiralarla, üzüntülerle bu illet hastalığa yakalandı ve sonunda Allah’ın rahmetine kavuştu. Bunların hesabı mutlaka sorulmalı” diye konuştu.
Sedat Peker, “Muzaffer abi bizim semtimizin büyüğü olması itibari ile tanıdığımız çok değerli bir insandı. Cezaevinde aynı davadan yargılanmış olduğumuz bir büyüğümüzdü. Hayatımız boyunca kendisinin şerefinin, onurunun haricinde bir davranışını duymadık. Son yolculuğunda kendisine eşlik etmek için buradayız” dedi.
Cenaze namazının ardından Tekin’in cenazesi askerlerin omuzlarında taşındı. Bu sırada cenazeye katılanlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attı. Askeri törenin ardından Tekin’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.