Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kazakistan ziyaretleri kapsamında TİKA’nın Astana’da gerçekleştirdiği “Ustanın Elleri Altındır” adlı eğitim projesini ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında okuldaki çocuklarla bir araya gelen Emine Erdoğan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan kendisi için hazırlanan şenliklere katıldı.
Astana’da bulunan 4 No’lu Lise Kazakistan’ın en eski okullarından biri olup, 107 yıldır faaliyet gösteriyor. Halihazırda okulun 1800 öğrencisi bulunuyor. Astana şehri J.Jabayev 4 No’lu Lise’de 2010-2011 eğitim yılından beri TİKA tarafından “Ustanın Elleri Altındır” adlı bir proje yürütülmekte. Projeyle aynı kökten gelen Türk halkının dikiş, goblen, örgü gibi çeşitli el sanatları Kazak çocuklarına tanıtılmaya çalışılıyor. Hedef, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı N. Nazarbayev’in “Kazakistan yolu-2050: Ortak hedef, ortak çıkar, ortak gelecek” seslenişi doğrultusunda mesleki ve teknik eğitimde milli sistemi oluşturmak ve gelecekte gençlerin meslek ve teknik eğitim almalarına imkan sağlayan Ustanın Elleri Altındır adlı projeye destek vermektir. Proje kapsamında okula örgü, dikiş, overlok, nakış, zikzak, dantel makinesi, profesyonel ütü masası olmak üzere toplam 101 makine ve malzeme TİKA tarafından hibe edildi. Söz konusu projenin diğer okullarda da uygulanması ve yaygınlaştırılmasının planlandığı ifade edildi.