Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde partililere seslenen Yıldız, diğer partilerin seçim vaatleriyle ilgili Cem Uzan örneğini vererek, “Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne oy vermez. Yaptıklarına ve icraatına oy verir. Hele hele söylediklerine hiç oy vermez. Eğer bu Türkiye’de seçim vaatleriyle iş yürüyor olsaydı dünyanın en büyük hırsızlarından bir tanesi. Bunu ben söylemiyorum. Mahkeme söyledi. Cem Uzan vaatleriyle beraber iktidar olurdu” dedi.
HDP’YE TEPKİ GÖSTERDİ
konuşmasında HDP’ye tepki gösteren Bakan Taner Yıldız, “ ’Eğer barajı aşamazsak sivil itaatsizliği başlatacağız’ dediler. Ne demek sivil itaatsizlik. İsyan mı çıkartacaksın? Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giremedim diye başka yerde meclis mi kuracaksın? Dağa mı çıkacaksın? Kurusa bakmayın. Türkiye’nin huzurunun bozulmasına hiç ama hiç müsaade etmeyiz. Şu ana kadar müsaade etmediğimiz gibi. Herkes 7 Haziran’da seçimine girecek. Vatandaşın kendisini ne kadar tercih ettiğini görecek. Hepsinin tercihi başımız üstüne. CHP’ye de oy verenler olacak. MHP’ye de oy verenler olacak. Ama biz yaptıklarımızla, Türkiye’deki siyasi istikrarın korunması ve bunun sürdürülmesiyle alakalı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşımıza her zaman saygı duyacağız. Oy vermedi diye hakir görmeyeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, milletvekili adayları Said Yüce ve Hasan Ali Cesur ile birlikte seçim bürosu açan Yıldız, ilçe sakinlerini doğalgaz kullanımının ekonomik oluşunu ise şöyle tavsiye etti: “Aynı patatesi, 3 kilo, 5 kilo patatesi bir tencereye koyun. Evinizdeki tüpgazla aynı şekilde haşlayın. Bir de doğalgazla. Tam 6 katı fiyat farkıyla beraber yapıyorsunuz bunu. Doğalgaz, tüpgaza göre 6’da 1 daha uygun fiyatla size hizmet getiriyor. O zaman niçin bunu değerlendirmiyoruz” şeklinde konuştu.
Bu arada, Taner Yıldız, konuşmasının ardından platformdan inerken dengesini kaybedince korumasının kolundan tutup toparlandı.