Adıyaman’da Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte, tekerlekli sandalyede bulunan engelli gencin saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na gösterdiği duyarlılık törene katılan herkesi etkiledi.
Adıyaman ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen törende 23 yaşındaki engelli genç Hüseyin Karataş’ın duyarlılığı görenleri duygulandırdı.
Engelliler Çarşısı’ndan başlayan kortej, Adıyaman Valiliği önünde son buldu. Valilik önünde gerçekleştirilen çelenk bırakma töreninde ilginç bir durum yaşandı. Törene katılan engelli Hüseyin Karataş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması esnasında diğer kişiler gibi ayağa kalkmak istedi. Ayakları tutmayan ve konuşamayan Hüseyin Karataş, tekerlekli sandalyede dizleri üzerinde durdu. Babası Osman Karataş’ın yardımlarıyla dizleri üzerinde durabilen engelli genç, saygı duruşu ve İstiklal Marşı boyunca bekledi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engelli genç tekrar tekerlekli sandalyeye oturdu.
Tören, tekerlekli sandalye dağıtımıyla son bulurken, baba Osman Karataş, ilk kez böyle bir resmi törene katıldıklarını ve oğlunun bu şekilde tavır sergilemesinin kendisini de çok duygulandırdığı belirtti. Oğluna akülü araç veren yetkililere teşekkür eden Osman Karataş, Hüseyin’in ikizi olan diğer oğlunun da akülü araç ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Konuşamayan Hüseyin Karataş ise cep telefonuna, ’Çok mutluyum, Allah razı olsun’ yazarak duygularını dile getirdi.