Çanakkale’de engelli ve evden çıkamayan hasta vatandaşlar belediye tarafından evlerinden alınarak oy kullanmaları sağlandı.
‘Evinden Çıkamayan Engellimiz Kalmayacak’ sloganıyla özel bir servis tahsis eden Çanakkale Belediyesi, 25. dönem milletvekili seçimleri için oy kullanmak isteyen engelli vatandaşları evinden alarak, sandık başına taşıdı. Bugün öğle saatlerinde oy kullanmak isteyen 35 yaşındaki engelli Meral Arabacı, Çanakkale Belediyesi’ni arayarak, servis imkanından yararlanmak istediğini söyledi. Özel servis arabasıyla Arabacı’nın kapısına kadar giden belediye çalışanları, Meral Arabacı ve annesi 60 yaşındaki Enviye Arabacı’yı oy kullanacağı Çanakkale Arı Burun İlkokulu’na getirdi. Arabacı, belediyenin sunduğu imkanlardan memnun kaldığını belirterek, “Çok güzel bir hizmet. Bizi evden alıp getirdiler, inşallah geri de bırakacaklar. Çok teşekkür ederim” dedi.
60 yaşındaki Tülin Yaşar da evinden alınarak, oy kullanacağı Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne getirildi. Belediye çalışanları yardımıyla oyunu kullanan Tülin Yaşar, çıkışta yaptığı açıklamada, “Bu hizmeti çok beğendim. Beni evimden alıp getirdiler. Yoksa gelemem ben. Bütün engellileri böyle taşıyorlarmış. Allah razı olsun. Ben şeker hastasıyım. Oyumu da kullandım. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Öte yandan okullarda oy kullanmak isteyen engelli vatandaşlar, kapı girişlerinde engelli arabasının geçebileceği bir rampa yapılmadığı için zor anlar yaşadı.