CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, memleketi Sinop’ta yapılan milletvekili aday tanıtım toplantısında iç güvenlik paketini eleştirdi.
İç Güvenlik Yasasını iki boyutta değerlendiren Altay, “İç Güvenlik Yasası’nın yasalaşma sürecinde tam bir siyasi dolandırıcılık yapıldı. 132 madde olarak gelen paket, 67. maddede ortadan peynir kalıbını keser gibi kesildi. Kalan maddeler paketten, tasarıdan çıkartıldı ve bir yürütme yürürlük maddesi ekleyerek tam bir dolandırıcılık anlayışı ile Meclis’ten geçti. Bu normal demokrasilerde olan bir uygulama değildir, Türkiye’de muhaberat devletine doğru gidiş var. 7 Haziran’da bu gidişe dur denmez ise Türkiye bugün AK Parti’nin şikayet ettiği Esat rejiminin daha ağır, daha katı ve daha baskıcı bir modelini Türkiye’de uygulamaya getirecek. Onun için 7 Haziran Türkiye’nin seçimi değil, aynı zamanda demokrasiye dönüş bayramıdır. Bu anlayış içerisinde polise ve jandarmaya verilen bu yetkileri, savcıların ve hakimlerin yetkilerini kaymakam ve valilere devredilmesi demokrasilerde görülen bir durum değil” dedi.
Altay, başvuru evraklarının hazır olduğunu ve İç Güvenlik Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayınlandığında Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini ve Anayasa Mahkemesi’nin de iptal edileceğine dair hiçbir şüphe ve kuşku taşımadığını sözlerine ekledi.