Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’na yağan kar yağışıyla beraber, sezon hazırlıkları da hızlandı.
Ülke genelinde etkili olan kar yağışı, dünden itibaren Erciyes Dağı’nda da etkisini gösteriyor. Yağan karla beraber sezon hazırlıklarının hızlandığı Erciyes Dağı’nda hummalı bir çalışma sürüyor. Aralık ayının başı itibariyle sezonu açmayı hedeflediklerini söyleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, yağan kara suni karlama sistemi ile destek verdiklerini belirtti. Cıngı, "Artık yavaş yavaş kış yaklaşıyor. Erciyes’te beyaz gelinliğine bürünmeye başladı. Erciyes, ilk kar yağışını Kasım’da aldı. Her taraf bembeyaz oldu ve 7 santimetre kar yağdı. Fakat sezon öncesinde yağan karlar eriyici olur. Biz Kasım ortasından itibaren kalıcı karı bekleriz. Bizim açımızdan kar yağmasa dahi önemli olan sıcaklık derecesinin eksi 5’e düştükten sonra bizim Türkiye’deki en gelişmiş suni karlama sistemlerimizi açma imkanına kavuşmamızdır. Dünden itibaren yurt genelinde havaların soğumasıyla beraber Erciyes’te de ciddi oranda bir iklim değişikliğine uğradı ve sıcaklıklar eksi 5’lere kadar indi. Dolayısıyla bizde Erciyes’te deki suni karlamaları çalıştırdık ve pistlerimizi açma yolunda önemli bir gayretin içerisine girdik. İnşallah Aralık ayı başı itibariyle sezonu açmayı ve insanlara Hacılar kapıda ve Hisarcık kapıda kayak yaptırmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu sene güzel ve bereketli bir kış beklediklerini kaydeden Cıngı, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ciddi gayretleri neticesinde ciddi bir yere geldi. Bu sene inşallah 35 tane pistte, eğitim ve kızak alanlarımızla insanların eğlenmesine yönelik yine faaliyetler içerisinde bulunacağız. Bizim açımızdan kar yağışının yoğun geçmesi, özellikle Aralık ayındaki yağışlarında kalıcı ve uzun sürmesi sezonunda daha uzun olmasını getiriyor. Suni karlama yaptığımız pistlerdeki su oranı yüksek olduğu için bu pistler çabuk donuyor ve pistin altında tabaka oluşuyor. Bununda erimesi güç olduğu için yağan karlar ile beraber kalınlaşarak Ocak ayından itibaren yüksek standartlarda pistlere sahip oluyoruz."