Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Yalova’ya bir üniversite daha kazandırmak istediğini söyledi.
Eruslu, "Yalova Üniversitesi’ndeki görevim bittikten sonra Yalova’ya bir üniversite daha kurmak istiyorum. Bununla ilgili çalışmalarım devam ediyor. Devletler arası bir üniversite olacak. Japonlar bizimle gelip görüştüler. Yalova’da Türk-Japon Üniversitesi kurmak istiyorlar. Ben de onlara Yalova’yı teklif ettim. Ama bunun karar mercii Türk devletidir. Teknik üniversite de 30 yıl hizmet ettikten sonra Yalova’ya üniversite kurmak için geldim. 1 yıl sonra buradaki görevim bitiyor ve teknik üniversiteye geri dönüyorum. Ülkem bana fırsat verirse bir üniversite daha kurmak istiyorum" dedi.
Kampus önünde devam eden üst geçit çalışmaları hakkında bilgi veren Eruslu, "Üniversite kampusunun önünde devam eden üst geçit ağustosta bitecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yonca açmak için yaptı. Araziyi de biz verdik. Ek bütçelerle ağustosta bitmiş olacak" şeklinde konuştu.
7 Haziranda yapılacak genel seçimlerden dolayı şenliklerin yapmayacaklarının altını çizen Rektör Niyazi Eruslu,"Bu sene şenlikleri 7 Haziranda yapılacak genel seçimden dolayı yapmayacağız. 10 Haziranda saat 10:00’da bize ait spor tesisimizde bitirme töreni yapacağız" ifadelerini kullandı.
Öğrenci sayısını arttıracaklarını ifade eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu,"Bu sene öğrenci sayımız 11 bin 700’dü. Gelecek sene ise bu rakam 13 bin civarında olacak. Gelecek sene sanat tasarımı, elektrik elektronik mühendisliği bölümünü açmak istiyoruz. Şu an YÖK’te. Ayrıca yap işlet devret modeliyle 2 bin kişilik kız yurdu yapacağız. Yurdumuz kampusumuzun karşısında olacak. Orası zaten yurtlar bölgesi olacak. Termal’deki Rehabilitasyon Merkezi’ni tamamladık. 2 binayı tamamladık. Maddi meseleyi çözdük. Bir bina kaldı. Orasının da maddi sorunlarını çözdükten sonra tamamlayacağız. Şu anda oraya taşındık. Bütün sağlık birimlerimizi oraya toplayacağız" dedi.
Yalova’nın üniversite ve körfez geçiş köprüsü ile İstanbul’un banliyösü olacağının altını çizen Eruslu, "Üniversitenin ve köprünün buraya gelmesi sebebiyle Yalova İstanbul’un en lüks banliyösü olacak. Yani arsa fiyatları 10 katına çıkacak. Köprü ve üniversite çevresi en çok artacak yerler olacak" dedi.