Erzincan’ın güne kar yağışıyla uyanmasıyla şehirde soğuk hava etkisini azaltırken yarıyıl tatilinin sona ermesiyle okulun yolunu tutan çocuklar kar sevinci yaşadı.

Gece ve sabah saatlerinde soğuk havanın etkili olduğu Erzincan’da vatandaşlar güne karla uyandı. Kar yağışıyla birlikte şehir merkezi beyaz örtüye büründü, hava yumuşadı. Evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar araçlarının üzerindeki karı temizleyerek yola koyuldu. Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte bugün okul yolunu tutan öğrenciler, hem okulların açılması hem de kar yağışıyla çok mutlu olduklarını belirtti. Beyaza bürünen okul bahçesi, öğrencilerle birlikte renkli görüntü oluşturdu. Yüksek kesimlerde karla mücadele ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak şehirlerarası yolları açık tuttu.

EBYÜ’de “Kazım Karabekir Paşa” konferansı gerçekleştirildi EBYÜ’de “Kazım Karabekir Paşa” konferansı gerçekleştirildi

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu; sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde rüzgârın yer yer kuvvetli (40-50 kilometre/saat) esecek.

Çığ uyarısı

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.