Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum’da düzenlenen Uğur Işılak konserine katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’yi gençler inşa edecek” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti’nin milletvekili adayı, sanatçı Uğur Işılak konser verdi. Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sahne alan Işılak, şarkılarını seslendirdi.
Konseri, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de izledi. Gecede bir konuşma yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye’yi siz gençler inşa edecek. Hem de öyle bir inşa edeceksiniz ki bütün İslam dünyasına, bütün Türk dünyasına, Ortadoğu’ya her yere örnek olabilecek bir pratiği ortaya koyarak inşa edeceksiniz. Onun için sizin üzerinizde ağır bir büyük var. 50 küsur İslam ülkesinin üretimi, Almanya’nın üretiminin neredeyse yarısı kadar. Bunun için de gençlere daha büyük görev düşüyor. Demeyiniz ki ’yani nasıl yapacağız bunu?’ Biliyorsunuz üstat ne dedi, Allah rahmet eylesin. ’Rabbim isterse sular büklüm büklüm durulur, sırtına Sakarya’nın Türk tarihi vurulur’. Onun için sizin de sırtınızda bu ülkeyi en büyük ülkeler arasına sokmak, o ihtişamlı tarihimizdeki Osmanlı dönemini yeniden bu millete yaşatmak gibi bir ağır sorumluluk var. Burada duruşunuzu hiç bozmayacaksınız. Şunu her zaman hatırlayın, siz öyle bir nesilsiniz, öyle bir nesli temsil ediyorsunuz ki. Siz kimin karşısında eğileceğinizi çok iyi bilirsiniz. İşte o rüku olmasa eğilmez başlar diyen bir medeniyetin çocuklarısınız, gençlerisiniz. Sizi bu sorumlulukla baş başa bırakıyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Ala, Işılak’a hediye takdiminde bulundu.