Eskişehir’de kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan fabrikasında geçen hafta başlayan iş bırakma eylemi, 8’inci gününde de devam ediyor.
Eylemlerini sürdüren işçiler adına konuşan İsmail Demirbaş, eylemin 8’inci gününe girdiğini hatırlatarak, işverenin tehditlerine rağmen işçilerin dimdik ayakta durmaya devam ettiğini söyledi. İşverenin işçileri telefonla arayıp, tazminat ve iş sözleşmesinin feshi gibi söylemlerle tehdit ettiğini iddia eden Demirbaş, “Herkes dimdik, tek yürek ayakta duruyor, direniyor. İşveren de tehditlerle, işçileri telefonla arayarak aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Bunun için özellikle işe yeni girmiş genç arkadaşlarımız seçiliyor. Kendi işçisine ahlaksızca yöntemle yaklaşıyor. Acaba ben bu eylemi tek tek bitirebilir miyim düşüncesiyle hareket ediyor. Arkadaşlarımız dimdik ayakta, Otosan yönetiminden rica ediyorum, bu işe lütfen el koysun. Hükümet yöneticilerinden rica ediyorum, bu işe artık el koyun, bu şekilde işçilerin arasına nifak sokarak biz bu işi dağıtırız, ondan sonra da diz çöktürüp istediğimiz şartlarda tekrar köle gibi tepelerine bineriz mantığı ile hareket etmesinler. Bu işçilerin en önemli birinci talebi, sendika istemiyoruz. Bu fabrikada Türk Metal Sendikası’nı istemiyoruz. Başka sendikayı da istemiyoruz. Mevcut hiç bir sendikayı istemiyoruz. Olursa biz kendi sendikamızı kuracağız. Bu arkadaşlarımız sadece ekmek davası için mücadele ediyor. Bu mücadelenin ruhuna uygun olan bir örgütlenmeye gideceğiz” dedi.
25 Mayıs Pazartesi günü 08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler sabah saat 11.00’den itibaren, ’ücretlerinde iyileştirme yapılması’ ve ’Türk Metal Sendikası’nın Ford fabrikasından çıkması’ talepleriyle fabrika bahçesinde iş bırakma eylemi başlatmıştı. İşçilerin eylemi halen sürüyor.