Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Ramazan ayı öncesi işyerlerinde fiyatları inceledi, esnafa zam yapmayın çağrısında bulundu.
KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, tarihi Kadınlar Pazarında işyerlerini gezerek fiyatları inceledi. Esnafla sohbet eden Karamercan, Ramazan ayı yaklaşırken her yıl olduğu gibi bazı fırsatçıların fiyatları artırmak için spekülasyon yapabileceklerini hatırlatarak, esnafa bu konuda uyarılarda bulundu.
“Vatandaşımız mübarek Ramazan ayına zamsız girmeli” diyen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “TÜİK’in açıklamalarında hububat, meyve ve sebze üretiminde bu yıl artış bekleniyor. Bakliyatın, meyve ve sebzenin artık bollaşacağı zaman fiyat artışları oluyorsa bunda art niyet aranır. Vatandaşımız merak etmesin Ramazan ayı rahat geçecek” açıklaması yaptı.
“RAMAZAN’DA FİYATLARDA ARTIŞ YAŞANIYOR”
Ramazan ayı nedeniyle iftar sofrası kuracakların harcamalarının normalden yüzde 30 daha fazla olduğunu vurgulayan Başkan Karamercan, “Bereket ayı Ramazan’da et, şarküteri pastırma ve sucuk, unlu mamul, bakliyat, meyve ve sebze tüketimi yüzde 30 civarında artmaktadır. Bilhassa bakliyat arzında sıkıntı yoktur. Esnaf ve sanatkârlar olarak mevsimsel etkilerin olumlu olması sebebiyle fiyatların düşmesini bekliyoruz. Bu Ramazan spekülatörlerin hevesi kursağında kalmalı ve esnafımızda bereket ayında fiyatlarına zam yapmamalı. TÜİK verilerine göre 2015 yılındaki üretimin bir önceki yıla göre önemli bir artış sergilediği bildiriliyor. Üretim artarken zam olur mu? Olursa art niyet aranır. Özellikle üreticilerin ve vatandaşımıza son satışı yapan esnafımızın bunu dikkate almasını ve fiyatlarda bir artışa gitmemesini öneriyoruz” diye konuştu.