Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 2015 genel seçimlerinde barajı aşarak Meclis’e girmesine, Samsun’da esnaflık yapan bir iş yeri sahibi, dükkanına astığı ilginç pankart ile tepki gösterdi.
Samsun’da Yabancılar Pazarı’nda elbise satan bir esnaf 2015 genel seçimlerinde HDP’nin yüzde 13.1 oranında oy alarak meclise 80 milletvekili göndermesini dükkanına yazdığı “PKK ve HDP’ye oy verenlerin bu işletmeden alışveriş yapmaları kesinlikle yasaktır” yazılı pankart ile tepki gösterdi.
Ailesinin ve kendisinin HDP ve yandaşlarına oy vermiş kimseden gelecek paraya ihtiyacı olmadığını belirten esnaf Musa Ayyıldız, “Ben hiçbir siyasi partiye üye değilim. Bir partizanlığım veya bir yandaşlığım yok. Ben sadece vatanımı sevdiğim için bunca şehit verdiğimiz, bunca olayların döndüğü ülkemizde, özellikle de Samsun gibi bir şehirde böyle oy alacaklarını beklemiyordum. Benim tepkim bunadır. Benim bu insanlardan kazanılacak paraya ve o parayla alınacak ekmeğe ihtiyacım yoktur. Ben hiçbir insanı yaptığı siyasetten ya da tuttuğu parti yüzünden sevmiyorum. Ben insanları kişiliği ve karakterinden dolayı değer veririm. Dolayısıyla insanlarla siyaset konuşmayı istemiyorum. Çünkü siyaset konuşmak bir müddet sonra insanların arasını açabiliyor. Görüşlerimiz ne olursa herkesin fikrine saygı duymak gerekir. Ama ben sözümün arkasındayım. Bu tarz terör yandaşları gibi veya bu tarz hareketlerde bulunmaya çalışanlarla kesinlikle hiçbir diyalog içerisinde olmayacağım. Çevre esnaflardan beni tebrik eden de oldu. Tepki alabilirsin diyenlerde oldu. Benim kimseden tebrik veya teşekkür beklediğim yok. Bu benim şahsi görüşüm. Ben nasıl parti tutan insanların siyasi görüşüne saygı duyuyorsam insanlarında bana saygı duymasını bekliyorum” diye konuştu.
Musa Ayyıldız astığı pankartı deforme olana kadar dükkanında tutacağını sözlerine ekledi.