Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya kültür programını “Yüksek Hızlı Seçim Treni” başlığıyla eleştiren Sözcü Gazetesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5 bin Eyüplü vatandaşımız, siyasi görüşü, düşüncesi, yaşı, etnik kökeni, dini inancı sorgulanmadan, sadece Eyüp’te ikamet etme şartı ile Konya Kültür Gezimize iştirak etmeleri sağlanmıştır. Genel seçimler öncesi bir karalama aracı olarak kullanılmasından büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim” dedi.
Türkiye’de bir ilk olarak Eyüp Belediyesi tarafından başlatılan YHT ile Konya kültür programını “Yüksek Hızlı Seçim Treni” başlığıyla eleştiren ve haberin detayında “Vatandaşa birinci sınıf muamele” diyen Sözcü Gazetesi’ne, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan yanıt geldi.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bazı basın yayın organlarında, kültür turu adı altında seçim öncesi Konya’ya bedava yolcu taşınmaya başlandığı iddiasıyla haberler yayınlanmıştır. Söz konusu yayın bununla da yetinmeyip, ‘Vatandaşa birinci sınıf muamele’ ifadesiyle, necip milletimizin YHT ile gidiş-gelişlerinde yaptığımız sabah ve akşam ikramlarını, yanlı, taraflı, maksatlı ifadelerle çarpıtmıştır. Haberde belirtildiği gibi, Eyüp Belediyemizin kültür programına götürdüğü vatandaşlar değil tüm biletli yolcular TCDD tarafından 1’inci sınıf yolcu muamelesi görmektedir. İsteyen her yolcu kahvaltı, akşam yemeği ya da diğer hizmetlerden YHT’de yararlanabilmektedir.
Öncelikle yolcu taşımak bireyi, bir yerden bir yere götürülmeyi kapsadığı için Eyüp Belediyesi olarak yaptığımız çalışma yolcu taşımak değildir. Çünkü biz hiçbir misafirimizi Konya’ya götürüp bırakmıyoruz. Yaptığımız çalışma bir kültür gezisidir. “Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu” adını verdiğimiz proje ilk olarak Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş, ilk seferi de 15 Mart tarihinde başlamış ve bugüne kadar aralıksız devam etmiştir.
Bugüne kadar yaklaşık 5 bin Eyüplü vatandaşımız, siyasi görüşü, düşüncesi, yaşı, etnik kökeni, dini inancı sorgulanmadan, sadece Eyüp’te ikamet etme şartı ile Konya Kültür Gezimize iştirak etmeleri sağlanmıştır. Ön kayıt yaptıran yaklaşık 10 bin vatandaşımız daha Konya’ya gitmek için sıra beklemektedir ve kayıt önceliğine göre Mevlana’ya erişmektedir.
Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen Vuslat Yolculuğu aynı zamanda Yüksek Hızlı Tren ve Konya tanıtımında da önemli bir rol oynamıştır. Bugüne kadar yazılı, görsel ve elektronik basında çıkan çok sayıda haber bu çalışmanın önemini ortaya koymaktadır. Ayrıca, Eyüp Belediyesi erken rezervasyon mantığı ile oldukça makul bir ücret ile TCDD’den hizmet satın almaktadır. YHT’nin, Eyüp Belediyesi’ni bedava taşıması gibi bir durum söz konusu dahi değildir. Geçtiğimiz günlerde Pendik ve Beyoğlu belediyeleri tarafından da uygulamaya konulan bu farklı ve başarılı çalışmamızın yaklaşan genel seçimler öncesi bir karalama aracı olarak kullanılmasından büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğumuz, devam edecektir. Eyüp halkımıza saygıyla duyurulur.”