Miraç Kandili’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar İstanbul’daki tarihi camilere akın etti. Eyüp Sultan Camii’ni dolduran vatandaşlar, geceyi namaz ve duayla eda etti.
İstanbullular Miraç Kandili’ni tarihi camilerde karşıladı. Başta Sultanahmet ve Eyüp Sultan Cami’si olmak üzere birçok cami Müslümanlarla doldu taştı. Camiler hınca hınç dolarken vatandaşlar geceyi namaz ve dualarla eda etti.
Miraç gecesini Eyüp Sultan Cami’sinde karşılayan Zahide Şahin adlı bir vatandaş, “Dua ediyoruz, Allah’a yalvarıyoruz, o dünyalık, bu dünyalık ne istiyorsak olacağına inanıyoruz. Fakir geliyor, zengin geliyor, herkes eşit burada. Buranın bereketine inanıyoruz. Çok bereketi var. Buranın maneviyatına çok inanıyoruz’’ dedi.
Erol Turgut ise, “Bu gün Eyüp Sultan hazretlerinin yanına geldik. Efendimiz (s.a.v) Miraca yükselişi Allah’ın kabulü, Onun dualarının kabulü için bizde Rabbimizin huzuruna geldik. Rabbim gençlerin ve bütün Müslümanların duasını kabul eylesin. Efendimiz (s.a.v) örnek almalıyız. Müslümanların tek örnek alabileceği hayattır’’ diye konuştu.
Babasıyla birlikte gelen Eylül Cemre ismindeki minik kız çocuğu ise, “Herkesin kandili mübarek olsun, herkesin kandilini kutluyorum” dedi.