Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Muğla’nın Marmaris İlçesinde avukatlar günü nedeniyle düzenlenen geceye katılarak bir konuşma yaptı. Feyzioğlu, Muğla Baro Başkanı’na dalgınlıkla,”Cumhurbaşkanımın talimatıyla geldim. Benim Cumhurbaşkanım burada“ dedi.
Muğla Barosu, 5 Nisan Avukat Günü nedeniyle 5 yıldızlı Green Naturel Diamond Otel de gece düzenledi. Kutlama yemeğine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Ağır Ceza Mahkeme Komisyonu Başkanı Kenan Aslanbey, Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ve avukatlar aileleriyle birlikte yaklaşık bin kişi katıldı. Gecenin açılış konuşması Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun tarafından yapıldı.
Avukat Uzun, zor bir mesleği icra ettiklerini belirterek "Bizim görevimiz zoru başarmaktır. Zoru başarmak için çıktığımız yolda engelleri kaldırmak için hep birlikte olmak zorundayız. Zoru başarmak asli görevimizdir ve bu zorlu yolda çok güzel gelişmeler olacaktır” dedi.
DALGINLIKLA BARO BAŞKANINA “CUMHURBAŞKANIM” DEDİ
Yemeğe gece geç saatlerde katılan Feyzioğlu, mesleğinde 25 ve 40 yılını doldurmuş avukatlara plaket vermek için Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ile sahneye çıktı. Muğla Baro Başkanı Uzun’a hitap ederken dalgınlıkla Cumhurbaşkanım diye konuşan Feyzioğlu, “İzmir mitingi sonrası Ankara’ya dönmek yerine Cumhurbaşkanımın talimatı üzerine burada bulunmayı görev bildim. Ne yapalım yani bizim de Cumhurbaşkanımız burada. Nice mutlu sağlıklı güzel günler diliyorum” dedi. Feyzioğlu’nun esprili konuşması salonda alkışlandı. Feyzioğlu, 25 yılını doldurmuş avukatlara plaket takdim etti. Ardından Muğla yargıçları ile Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, 40 yılını doldurmuş avukatlara plaket takdim etti.
"DOSTLARIM İÇİN BURADAYIM"
Yemek masasında Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ve Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun’un ortasına oturan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Bugün açıklama ve röportaj vermeyeceğim. İki can dostumun arasında oturuyorum. Onların arasında olmak beni mutlu ediyor. İki can dostum ve meslektaşlarımla güzel bir gece geçirmek istiyorum” dedi.