Botaş Ceyhan Limanı’na yanaşan Yunan bandıralı tankerin aşçısı Filipinli Ronald Desierto, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Kalp damarlarının tıkalı olduğu anlaşılan aşçı, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.
Ortadoğu Bölgesinden aldığı yakıtı İzmit’e götürdüğü öğrenilen Yunan bandıralı tankerin Filipinli aşçısı Ronald Desierto (47) Botaş Ceyhan Limanı yakınlarında rahatsızlandı. Evli ve 3 kız çocuğu babası Desierto, hemen Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsa Coşkun, hastası Ronald Desierto’nun yoğun göğüs ağrısı ile hastanelerine getirildiğini belirterek, “Kendisi yaklaşık 3 gündür göğüs ağrısı çekiyormuş. Gemideki sağlık görevlileri mide ilacı vermişler ancak durumunda bir düzelme olmamış. Biz hastamızı hemen koroner anjiyografiye aldık ve gördük ki kalbi besleyen tüm damarları tıkalı. Durumunu anlattığımız zaman endişeli ve korktuğu belli olan Ronald’ı sakinleştirmek için eşi ile erkek kardeşini aradık” dedi.
Hiç zaman kaybetmeden Ronald Desierto’yu ameliyata aldıklarını ifade eden Doç. Dr. İsa Coşkun, “Yaklaşık 3 saat süren başarılı bir koroner bypass operasyonu ile Ronald’ın hayatını kurtardık. Burada asıl önemli olan, Ronald’ın geldiği tüm yol boyunca hayatta kalması. Eğer açık denizde fenalaşsaydı büyük bir ihtimal kalp krizi geçirerek hayatını kaybedecekti” diye konuştu.
Ronald Desierto ise sigarayı bıraktığını belirterek, “Çok şanslı bir adam olduğumu biliyorum artık. 3 gündür göğüs ağrısı çekiyordum ama önemsemedim. Botaş Ceyhan Limanı’na yanaşmak için yaklaştığımız sırada rahatsızlığım dayanılamaz oldu. Hastaneye getirildiğim ilk anlarda çok korktum. Ancak endişem yersizmiş. Doç. Dr. İsa Coşkun’a, Op. Dr. Zeynel Duman’a ve çevirmenliğimi de yapan Dr. Sefer Demir’e çok teşekkür ederim hayatımı kurtardılar. Geldiğimiz ve döneceğimiz mesafeyi düşündüğümde hayatta kalmam bir mucize” dedi.