Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından engelliler haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Filistin Milli Engelli Voleybol Takımı, Ereğli Belediyesi Engelli Voleybol takımı ile gösteri maçı yaptı.
Kdz. Ereğli Belediyesi 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan engelliler haftası nedeniyle bu yıl ilk kez etkinlikler düzenledi. Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda Zonguldak Özel Eğitim Merkezi İşitme Engelliler grubu İstiklal Marşı’nı işitme dilinde söyledi. İstiklal Marşı’nın ardından salonda Filistin Milli Marşı da çalındı. Etkinlik çerçevesinde engelliler halk oyunları gösterisi yaparken, mehteran gösterisi de salondakiler tarafından ilgiyle izlendi.
VOLEYBOL TAKIMLARINDAN DOSTLUK MAÇI
Şenliğin en dikkat çekici etkinliği ise Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol takımı ile çoğu İsrail saldırı sonucu sakat kalan Filistinlilerden oluşan Filistin Engelli Milli Voleybol takımları arasında oynanan dostluk maçı oldu. Karşılıklı 2’şer set alınan müsabakanın son setinde ise iki ülke arasından karma takımlar yapıldı. Müsabakanın sonunda, kazananın dostluk olduğu ilan edildi.
Öte yandan, maçın ortalarında Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı oyuncusu 25 yaşındaki Abdul Hadi Rıdvan, topa müdahale edeceği sırada sakatlanarak oyun dışına alındı. İlk müdahalesi Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal tarafından yapılan Rıdvan, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Rıdvan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Etkinliğe, Filistin Ankara Büyükelçisi (Maslahatgüzar) Sarraj Nabil, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Deniz Piyade Yarbay Mustafa Ertuğrul, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekili adayları Faruk Çaturoğlu ve Emine Çift, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı Kafile Başkanı Muhammet Ziyad, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) öğretim görevlisi Yard. Doç. Bessam Kavasim ile çok sayıda davetli katıldı.