Fransa’da düzenlenecek olan Koro Festivali için Atatürk Havalimanı’na gelen Çocuk Korosu öğrencileri uçak saatini beklerken prova yaptı. Festivalde Türkiye’yi temsil edecek olan çocuklar, “Lady Mary” adlı şarkıyı Fransızca seslendirerek havalimanındaki diğer yolcuların büyük beğenisi kazandı.
Paris’te düzenlenecek Koro Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek olan Bursa Özel Tan Okulları Çocuk Korosu dün Paris’e uçmak üzere geldikleri Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde, festivalde seslendirecekleri Fransızca şarkılarla ilgili prova yaptı. Öğrenciler kendisini seyredenlere mini bir konser verdi.
FESTİVALDE 3 ŞARKI SESLENDİRECEKLER
Öğrenciler hünerlerini, Dış Hatlar Terminali’nde büyüklerine gösterdi. Vals yapan, Fransızca şarkılar söyleyen miniklerin provası yolcular tarafından ilgiyle izlendi ve bol bol alkış aldı. Okulun 4. sınıf öğrencisi olan 20 öğrencinin özellikle Türkiye’de “Samanyolu” olarak bilinen “Lady Mary” adlı şarkıyı Fransızca olarak seslendirip vals yapması, onlar seyreden diğer yerli ve yabancı yolculardan büyük alkış aldı.
Hem şarkı söyleyip hem vals yapan öğrencileri gören yerli ve yabancı yolcular keyifli anlar yaşadı. Yolcular, müzik ziyafeti için öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederek, beğenilerini dile getirdi. Öğrencilerin gösterisini özellikle yabancı turistler cep telefonları ile kaydetti.
Öğrencilerle beraber Paris’e giden müzik öğretmeni Umut Fişekçi, “Festival’de ülkemizi temsil etmeye gidiyoruz. Çok mutluyuz. Fransızca 3 tane şarkımız var. “Her yerde kar var”, “Samanyolu”, “Bu ne dünya kardeşim” parçalarını öğrencilerimiz seslendirecekler ve vals yapacaklar” dedi.