Gaziantep’te iki yardım kuruluşunun ortak çalışmasıyla, yaklaşık 4 bin Suriyeli aileye gıda ve tekerlekli sandalye yardımı yapılıyor.
Gaziantep’te faaliyet gösteren Bülbülzade Vakfı ve İyilik-Der Gaziantep Şubesi tarafından ortak yardım kampanyası düzenlendi. Yardım kampanyasıyla toplanan gıda kolileri, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtılıyor. Mütercim Asım Sosyal Tesisleri’ndeki yardım dağıtımına, dernek temsilcileri ve gönüllü yardımseverler katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yardımların yapıldığı yere giden Suriyeliler, temel gıda maddelerinin bulunduğu kolilerden aldı. Yardımların, daha önce belirlenen ailelere yapıldığı ve bazı engellilere de tekerlekli sandalye verildiği öğrenildi.
Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Bülbülzade Vakfı Yardım Komisyonu Başkanı ve İyilik-Der Gaziantep Temsilcisi Talip Çelik, “Bugün 4 bin aileye gıda paketi dağıtımı yapıyoruz ve 30 tane engelli vatandaşa da sandalye dağıtımı yapacağız. Bu dağıtımların toplamı 25 bin adet. Payas’ta, Kırıkhan’da, Adana’da, Maraş’ta, Mardin’de, Kilis ve Nizip’te olacak. Gaziantep’te şu anda bu dağıtımlar oluyor. Bu dağıtımları Suriyeli vatandaşlara yapıyoruz. Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Bu yardımlarımız sürekli devam eder inşallah. Paketin içerisinde 10 kilo pirinç, 4 kilo şeker, 4 kilo bulgur, 2 kilo sıvı yağ, 2 kilo katı yağ, 1 kilo salça, 2 kilo makarna ve 2 kilo da mercimek var. Dağıtımlarımız 4 gün devam edecek. Her gün bin aileye, yığılma, kargaşa olmadan dağıtmayı hedefliyoruz" dedi.