Bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Geleceğin Sineması’ projesinin kazananları, Beyoğlu’nda düzenlenen ödül töreninde belirlendi. Yaklaşık 150 projenin katıldığı yarışmada dereceye giren geleceğin yönetmenleri, ödüllerini törenle aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Geleceğin Sineması’ projesinde kazananlar açıklandı. Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilen ödül gecesine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil’in yanı sıra sinema dünyasından çok sayıda oyuncu ve yönetmen de katıldı. Ödül töreni öncesinde sahne alan ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
“GELECEĞİN SİNEMASI GELECEĞİN DÜNYASIDIR”
Sinemanın hayal dünyasını gerçeğe yansıtmada önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bir hayal kuruyorsunuz ve onu gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Hayali kurduktan sonra onu gerçeğe dönüştürmek için insanları ikna etmek için bir ara sektör var sinema bunu çok güzel başarıyor. Dünyanın büyük devletleri geleceğe ilişkin bir planlama yapıyor. Bunlarla ilgili filmler çeviriyorlar, o hayali gerçeğe taşıyabilmek için sinemayı kullanıyorlar. Geleceğin sineması geleceğin dünyasıdır. Sizler de gençler olarak öyle bir alandasınız ki hayallerinizi gerçeğe taşırken bu ara alan da sizsiz olmaz” ifadelerini kullandı.
TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil ise “Çok önemli bir işbirliği yapılarak geleceğin yönetmenleri yetiştirildi. Çünkü şimdi aramızda olmayan birçok yönetmen buradan geçtiler. 12 yıldır devam etmesinin en büyük sebeplerinden biri bu büyük kurumların işbirliğini sabırla devam ettirmeleridir” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Yaklaşık 150 kısa film projesinin jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği yarışmada dereceye giren 20 yarışmacı, para ödülü ile ödüllendirildi.