Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu, bir çok çocuğun bilmediği geleneksel oyunları çocuklara tanıtmak amacıyla her yıl düzenlediği Beylikdüzü İlçesi Okullararası Çocuk Oyunları Festivali’nin bu yıl altıncısını gerçekleştirdi. İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Spor Salonunda yapılan organizasyona İhlas Koleji’nin yanı sıra ilçedeki okullardan öğrenciler katıldı. Keyif ve heyecanla oynanan oyunlarda zevkli mücadeleler yaşandı.
Festivalde mendil kapmaca, yakan top, sek sek gibi oyunların yanı sıra ülkemizde yeni tanınan salon sporu Florbol’un da tanıtımı yapıldı. Florbol Türkiye’nin yetkilileri, oyun hakkında detaylı bilgi verdikten sonra, öğrenciler arasında bir gösteri maçı yapıldı. Etkinliğin sonunda oyunlarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupa verildi.
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz, yoğun şehirleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişme nedeniyle çocukların günümüzde evlerine kapanıp oyunları bilgisayarlarında oynamaya çalıştıklarına dikkat çekerek, fiziksel ve bedensel gelişimleri için grup oyunlarının büyük önem taşıdığını belirtti. Etkinlikte oynanan oyunların giderek unutulduğunu söyleyen Kazaz, bu oyunların çocuklara yeniden kazandırılması gerektiğini ifade etti.