İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, ’Gelişim Üniversitesi’nin gelecek nesiller için farkındalık oluşturmak istediğini söyledi.
Kırşehir’de rehber öğretmenler ile özel bir otelde bir araya gelen Gelişim Üniversitesi mütevelli heyeti, eğitim politikasını değerlendirerek yeni yetişen neslin nasıl dünyaya entegre olması gerektiğini anlattı. Öğrencilerin hedeflerinin büyük olması gerektiğini söyleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, "İdeal ve hedefleri büyük tutmak adına çalışmalar yapacak ve sizlerin de çalışmalarımıza ortak olmanızı sağlayacağız. İstanbul gibi metropol bir kentte yaşamak okumak ve hayatta başarılı olmak için İstanbul gibi bir şehirde öğrenci olmak bile farklı bir duygu İstanbul’dan başlayarak çocuklarımızın bizler dünyaya açılmalarını sağlayacağız" dedi.
Gayretli, "Kırşehir’de yeni çalışma yapmaya başladık. Düzenlemiş olduğumuz İstanbul gezimize Kırşehir’den de öğretmen arkadaşlarımız katılım gösterdi. Onlar bizi tanırken bizlerde onları tanıma fırsatını bulduk. Anadolu lisesi öğrencilerini okulumuzda misafir ederek ağırladık. Bizlerde lise yıllarımızda öğretmen olmayı hayal etmiştik. Hayal etmek kadar insanın ideal ve hedeflerinin de olması bir insan için çok önemli, insanın hayatına da hedefleri canlılık veriyor. Anadolu şehirlerinin önemini biliyoruz. Kırşehir denilince eğitime ağırlık ve ehemmiyet veren bir şehir olarak İstanbul’dan görüyoruz. Sizleri bu noktada yakından takip ediyoruz" diye konuştu.
"ÜNİVERSİTELER OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL"
Değişen Türkiye ile birlikte üniversitelerin de istenilen yerde olmadığını anlatan Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, "Türkiye dünya liderliğine koşan bir ülke dünya liderliğine koşa bir ülke de yaşamak gibi biz eğitimcilerin de nerede olduğu önemli geleceğimiz ve neslimiz için neler yapmalıyız sorusunu bizler kendimize sorduk. Sizlerinde sorduğunu düşünüyorum. Sizler temelden itibaren yetiştirdiğiniz kaliteyi üniversite basamaklarına da taşımak zorundasınız. Muhakkak ki bunun için de güvenilir bir ortamının oluşması gerekiyor. Gelişim Üniversitesi olarak bizler 20 bin’e yakın öğrencimizle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Şuan da Türkiye’nin olması gereken yer gibi üniversite camiasının da olması gereken yerde olmadığını düşünüyoruz. Bizler gelecek nesillerimiz için bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizin kaliteli bölümlerde okuması ve dünya ile entegre olması için Gelişim Üniversitesi olarak farkındalık oluşturmak kalite oluşumunu sağlamak ve teknolojik imkanları tam olarak öğrencilerimize sunmak için çocuklarımızın üretken şekilde olmasını bir çoğumuz ihmal ettik. Gelişim Üniversitesi dolarak bu ihmalkarlığı ortadan kaldırıp dünya şartlarını yakalamak için çaba gösteriyoruz. Araştırma geliştirme yapmak adına elimizi taşın altına koyarak her şeyi yaptık. Birliktelik içerisinde bir çok şeyi yapabiliriz" ifadelerini kullandı.
"ÜÇ BOYUTLU TOMOGRAFİ MAKİNESİ ÜRETİLİYOR"
Araştırma ve geliştirme unsurlarını geri plana bırakmadan Gelişim Üniversitesinin çalışmalara yapmakta olduğunu söyleyen Gayretli, "Birlik ve beraberlik içerisinde patent sayılarımızın artması gerekmekte şuanda Türkiye’de olmayan 3 boyutlu tomografi makinası üretiyoruz. Bizler farklı üniversite anlayışı ile ortaya çıktık. Bundan sonra Türkiye’de kaliteli yön verecek ve dünya ile entegre olabilecek bir nesil peşindeyiz. Eğitime yön veren insanlarla bir arada olmak ve yaptıklarımızı paylaşarak onlardan da yapacaklarımıza dair bilgiler almak adına birlikte çalışalım ve kaliteli üreten bir nesil olsun istiyoruz. Bizlerden gerilerden başlayan insanlar şuan dünyada zirveye oturmuşlar. Öğrencilerimize projeler yaptırıyor ve öğrencilerimizin yaptıkları projeleri satın alıyoruz. Öğrencilerimizin de hedef ve ideallerinin büyük olması için de bu öğrencileri yurt dışına gönderip ufuk ve ideallerini genişletip masraflarını bizler karşılıyoruz. Okul bitiminde ise öğrencilerimize bizler ne yapacağız endişesini duyurmuyoruz. Klasik üniversite anlayışının dışında olma ve çalışma yapmak istiyoruz. Başarıdan başarıya koşma içerisinde çalışıyoruz" diye konuştu.