Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3’üncüsü düzenlenen ve gençlerin yazdığı binlerde mektupla rekor katılımın gerçekleştiği ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’nın sonuçları açıklandı.
Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl 3’üncü kez düzendi. “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla başlatılan yarışmanın sonuçları belli oldu. 27 Mart tarihinde sona eren yarışmada hedef 100 bin mektup olmasına rağmen yarışmaya 522 bin 190 mektupla rekor başvuru yapıldı. Yarışmaya en fazla katılım Kayseri, Kilis, Kahramanmaraş, Iğdır ve Bursa’dan oldu.
Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, dilin doğru, etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik ederek okuyan, düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan yarışmada finale kalan mektuplar Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde kurulan komisyon tarafından değerlendirilerek nihai sonuçlar belirlendi. Üç kategoriden oluşan yarışmada 11-14 yaş kategorisinde Kırşehir’den Berfu Bahar birinci, Van’dan Bilgecan Numanoğlu ikinci ve Uşak’tan Latife Çakın üçüncü oldu. 15-18 yaş kategorisinde birinciliği Kocaeli’den Eyşan Özecik elde ederken, yazdığı mektupla Ahsen Kapucuoğlu Çanakkale’den ikinci ve Melike Şeyma Edirne’den üçüncülüğe yerleşti. Son kategori olan 19-29 yaş kategorisinde ise Siirt’ten Kübra Ebrek’in mektubu birinci seçilirken, Amasya’dan Ümit Serhat Genç’in mektubu ikinci, Samsun’dan Ayşe Kılıç’ın mektubu üçüncü seçildi.
Yarışmada dereceye giren gençlere Ankara’da 15-19 Mayıs tarihlerinde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamalarında ödülleri verilecek. Ayrıca 81 il temsilcisi gençlerle birlikte devlet büyüklerine yapılacak ziyaretlerde hazır bulunacak ve düzenlenecek geziye katılacaklar.