Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43. yılında İzmir’in Buca ilçesinde adlarına yapılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.
1972’de Cebeci Sivil Kapalı Cezaevinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, İzmir’in Buca ilçesinde törenle anıldı. İdam edildikleri saat olan 05.30’da adlarına yaptırılan Üç Fidan Anıtı önünde toplanan onlarca kişi, törende duygu dolu anlar yaşadı. Anma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “Ülkeler gençlerini öldürmeden değişsin, bu dönüşüm bu anma ile başlasın istiyoruz” dedi.
Törene, üzerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın fotoğraflarının yer aldığı Unutmadık yazılı tişört giyerek katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, duygularını şöyle aktardı:"Üç fidan için, tüm devrim şehitleri için söylenecek o kadar çok şey var ama onların mücadelesinin en önemli kısmı, bize ışık tutan ve bugün anlamı daha da iyi anlaşılan bağımsızlık mücadelesidir. Onların bu mücadelesi yolumuza ışık tutacaktır."
Tören, katılımcıların Üç Fidan Anıtı’na karanfil bırakmasıyla sona erdi.
Onlarca kişinin katıldığı anma programına, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, CHP İzmir Milletvekili adayları Murat Bakan, Turgay Bozoğlu ve Ali Hıdır Uludağ ile CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, DİSK Ege Bölge Temsilci Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, İzmir 68’liler Platformu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.