Basketbol 2. Liginde Tüyap Büyükçekmece Basket’i 75-60 mağlup ederek şampiyonluk kupası alan Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Ordu-Giresun Havaalanı’nda muhteşem bir kalabalık tarafından karşılandı.
Başkan Kerim Aksu’ya yapılacak karşılama için havaalanına giden basın mensupları ve taraftarlar ise Gülyalı Kaymakam Vekili Mehmet Akif Köse’nin anlamsız tepkisiyle karşılaştı.
Başkan Aksu’nun havaalanına inmesini bekleyen basın mensubu ve taraftarlara Gülyalı Kaymakam Vekili Akif Köse, çekim yapmanın yasak olduğunu belirterek taraftarlara da tepki gösterdi. Daha sonra havaalanı özel güvenliğine talimat veren Kaymakam olay yerinden ayrıldı. Bir süre taraftar ve özel güvenlik arasında sözlü tartışmanın yasandı. Kaymakamın talimatıyla havaalanına giremeyen basın mensupları ve taraftarlar Başkan Aksu’yu havaalanı dışında karşıladı.
Konvoyla Piraziz, Bulancak ilçelerine uğrayan ve daha sonra Giresun Atatürk Meydanı’na gelen Başkan Kerim Aksu, burada yaptığı açıklamada “Bu ligte 16 takım var. Bu takımların 13 tanesi İstanbul takımı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes, Darulşafaka, Büyükçekmece, Galatasaray. Bu takımlar buraya gelecek. Bu takımlara da Giresun’un çapını, büyüklüğünü göstereceğiz. Biz birlikte olduğumuz sürece kimse bizi yok sayamaz, kimse bizim önümüze geçemez. Şampiyonluğun mimarları yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, oyuncularımıza, teknik kadroya, siz fedakâr taraftarlara, gurbetteki hemşerilere, basın mensuplarına, çalışma arkadaşlarıma ve Giresun halkına teşekkür ediyorum. Bizim gücümüz sevgiden geliyor. Biz Giresun’u, sizleri seviyoruz. Sevginin önüne kimse geçemez." dedi.