Zonguldak’ta, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterileri için sahneye çıkan mehteran takımı, kös tokmaklarını unutunca ortaya komik görüntüler çıktı.
Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sahne alan mehter takımının üyeleri, kös tokmaklarını unuttu. Kös çalan görevli tokmakların unutulması üzerine hiç bir şey yapmadan öylece bekledi, diğer görevliler ise kendi aletlerini çaldı. Mehterin önemli çalgılarından olan kösün tokmaklarının unutulması, komik görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Savaşların en önemli aletlerinden olan kös, izleyenlere görsel açıdan büyük bir keyif veriyor. Osmanlı ordusunun Mohaç ve Çaldıran seferlerine 500 kös ile gittiği biliniyor.
Kös görevlisi, tokmakların unutulması üzerine arkadaşlarıyla tartıştı. Tören boyunca kös çalmadan öylece bekleyen görevli, etkinliklerin sona ermesi ile arkadaşlarına, “Ben aldılar zannettim. Davullar gelmiş tokmaklar yok” diye sitem etti.
GENÇLER EĞLENDİ, AİLELER ALKIŞLADI
Zonguldak’ta düzenlenen etkinliklere protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar yapılan etkinlikleri ilgiyle izledi. Halk oyunlarının yanı sıra minikler jimnastik gösterileriyle nefes kesti. Törende yine de en çok ilgiyi kös tokmaklarını unutan mehter takımı gördü. Gösterinin sonunda mehter takımı uzun süre alkışlandı.