Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bir dizi temel atma ve açılış törenleri için geldiği Giresun’da kendi adını taşıyan okulun öğrencileriyle buluştu, bir caminin açılış törenine katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, çeşitli ziyaretler uçun geldiği Giresun’un Tirebolu ilçesinde Şişmanoğlu Camisi’nin açılış törenine katıldı. Bakan Canikli, törende yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosu’nun sözde soykırım kararını değerlendirdi. Bakan Canikli, “Eğer Türkiye Müslüman bir ülke olmasaydı, kesinlikle Avrupa Parlamentosu böyle bir karar vermezdi. Kararın arkasındaki temel itici güç, temel belirleyici faktör ideolojileri, dünya görüşleri ve dini inançları o kararı verenlerin. O karara parmak kaldıran parlamento üyeleri bu konuyu ne kadar biliyorlar, ne kadar hakimler? Bu konuda bir bilimsel araştırmanın sonucunda ortaya çıkmış bir kabulleri var mı? İnanın hiç bir tanesi zerre kadar bir bilgiye sahip değil, en ufak bir bilgileri yok. Hiç birisinin, 1915’te yaşanan o olaylarla ilgili gerçek anlamda, gerçeği tespiti çerçevesinde zerre kadar en ufak bilgileri yok. Böyle bir olayın araştırılması bir uzmanlık gerektiriyor. O parlamenterlerin bu konuda yetkin olduklarını düşünmüyoruz. Hiç bir bilgileri olmadığı halde o konuda kendilerinin de araştırma yapma imkanı olmadığı halde karar veriyorlar. Çok önemli bir karar veriyorlar. Bir milleti suçluyorlar. Türk milletini suçluyorlar. Kararlar bilimsel bir araştırmanın sonucunda verilen bir karar değildir. Kalkan eller onun için kalkmamıştır. Kalkan eller Türkiye’ye yöneliktir, İslam’a yöneliktir. Bu topraklarda Müslümanlar yaşadığı içindir. Başka bir ülke olsaydı Avrupa Parlamentosunda kesinlikle bu ya da buna benzer bir karar çıkmazdı. O nedenle yok hükmündedir diyoruz. Kabul etmiyoruz, ret ediyoruz. O da mücadelenin bir parçası esasında. Bu dine karşı, bu dinin savunucusu olan bu millete karşı bir saldırıdır, onun bir aracıdır. Avrupa Medeniyeti milyonlarca insanın kanı üzerinde kuruldu. Hindistan’dan, Cezayir’den, Afrika’dan, Asya’dan, Kuzey Afrika’dan, Balkanlardan, Orta Doğu’dan. Oralarda yaşayan milyonlarca insanın kanı üzerine inşa edildiğini ve o refahın bunun üzerinden yürütüldüğünü, sağlandığını hepimiz çok iyi biliyoruz ama onların hiç bir tanesi gündeme gelmez. Çünkü mesele gerçekten bir haksızlığın tespiti ortadan kaldırılması değil. Mesele İslam’a saldırılması, Müslümanlara saldırılması ve onun savunucusu olan bu topraklara, bu medeniyete, bu insanlara saldırılması, biliyoruz. İstediğinizi yapın. Ne yaparsanız yapın bu ses, bu ışık yükselmeye devam edecek" diye konuştu.
Bakan Canikli yaptığı konuşmanın ardından kendi adını taşıyan Nurettin Canikli, İmam Hatip Lisesi’nin yurt temelini atarak Uygulamalı Oteli’nin ise açılışını gerçekleştirdi.