GÜMÜŞHANE’de kardan kapalı yüksek rakımlı yayla yollarının ulaşıma açılması için çalışma yürütülüyor. Çığ düşen bölgelerde yer yer 6 metreyi bulan kar kütleleri ekipleri çalışmalarını zorlaştırıyor. 
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri, kardan kapanan yayla yollarının ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor. Çığ düşen bölgelerde yer yer 6 metreyi bulan kar kütleleri ekipleri çalışmalarını zorlaştırıyor. İl genelinde kapalı olan 430 yayla yolu ulaşıma açılacak.  
Gümüşhane Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yayla sezonunun başlamasıyla birlikte hızlı bir şekilde yayla yollarında çalışmalara başladıklarını belirterek, "Oldukça zorlu geçen kış mevsiminin ardından mayıs ayının son günlerinde bile yüksek kesimlerde etkili karla mücadele çalışması yaptık. 10 Mayıs’ta başlayan yayla sezonuyla birlikte yaylalara gelen vatandaşların ulaşımlarını daha rahat sağlamak için Özel İdare olarak çalışmaları tüm yollar açılana kadar sürdüreceğiz. İl genelindeki 430 yayla yolunu kısa sürede ulaşıma açmayı planlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI