Ankara Kalkınma Ajansı ve OSTİM Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) işbirliğinde Brezilya ve Venezuela temsilcileri ile ticari işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.
Ankara Kalkınma Ajansı ve OSTİM Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) işbirliğinde Brezilya, Şili ve Venezuela temsilcileri ile ticari işbirliği toplantısı ORSİAD binasında yapıldı. ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ankara Kalkınma Ajansına bağlı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erkan, Brezilya Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado, Venezuela Ankara Maslahatgüzarı Luis Michel Klein Ferrer, Brezilya’nın Ankara Ticaret Müşaviri Marcio Eduardo Gayoso katıldı.
Güney Amerika ülkeleri ile Ankara başta olmak üzere ülkemiz arasındaki ticari işbirliği fırsatları tartışılarak, ticaretin geliştirilmesi için ülkeler arası yatırım fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda ilk sunumu ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener yaptı. Ülgener, büyüme için dış ülkelere açılmanın gerekli olduğuna vurgu yaparak, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak istediklerini ifade etti. Güney Amerika ülkelerine verdikleri önemi anlatan Ülgener, bu tarz toplantıların sık sık yapılmasını istediğini aktardı.
Brezilya Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado, Türkiye ile Brezilya’nın ürettikleri ürünlerin benzer olduğunu bu yüzden de iki ülke arasında alışverişin çok olmadığını söyledi. Salgado, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde hükümetlerin yanı sıra özel sektörün daha etkili olacağı düşüncesini paylaştı.
Venezuela Ankara Maslahatgüzarı Luis Michel Klein Ferrer, Venezuela’daki petrol çalışmaları hakkında bilgi vererek, petrolle isimlerini duyurmak için çabaladıklarını belirtti. 1999 yılından itibaren Türkiye ile Venezuela arasındaki ticari ilişkilerin geliştiğine dikkat çeken Ferrer, Türkiye ile Venezuela arasında ticari ilişkilerin vize uygulanmadığından dolayı geliştirilebilir olduğunu kaydetti.