Tüm dünyada her yaştan insanların katıldığı “Color Sky 5K-Renkli Koşu” etkinliği Eskişehir’de yapıldı.
Özel bir firma tarafında Botanik Park’ta gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, koşu öncesi DJ performansıyla doyasıya eğlendi. Çoğunluğu gençlerin oluşturduğu etkinlikte firma, katılımcılara beyaz tişört dağıtılarak başlangıç öncesi kuralları anlattı. Ardından başlangıç noktasına giden gruplar, üç bölüm halinde koşmaya başladılar. 5 kilometrelik koşu etabında, her kilometreye ayrı renkler konularak buradan geçen katılımcılar kurulu renk istasyonlarına vardığında, gönüllüler ve koşu ekibi tarafından renkli tozlarla renk saldırısına tutuldu. Katılımcılar bitiş alanına vardıklarında ise, Color Sky Gökkuşağı Partisi ile eğlenmeye devam etti.
Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Color Sky-Renkli Koşu Koordinatörü Büşra Gülalioğlu Lök, etkinliğin ilk olarak 2012 yılında Color Run ismiyle Amerika’da başladığını belirtti. Lök, “Bugün 30’dan fazla ülkede renkli koşu etkinlikleri düzenleniyor. Biz Türk firması olarak Color Sky 5K olarak 2014 yılında ilk defa Ankara’da düzenledik etkinliğimizi. Ankara, İstanbul, İzmir’de geçen yıl yapıldı. Bu yılda 6 farlı şehirde yapacağız. 26 Nisan’da İzmir’de yaptık. 10 Mayıs’ta Eskişehir’deyiz. İnşallah 2 hafta sonra 24 Mayıs’ta da Ankara’da TED Koleji İncek Kampüsü’nde yapacağız. Eylül ve Ekim aylarında da 3 ayrı şehirde İstanbul, Antalya ve Bursa’da yapılacak” ifadelerini kullandı.
“HEM SPOR YAPIYORUZ HEM EĞLENİYORUZ”
Ayrıca Lök, etkinliği amacıyla ilgili ise şunları söyledi:
“Amacı, hem insanlara sporu sevdirmek, hem de eğlenmek. Hem spor yapıyoruz hem eğleniyoruz. Dünyanın en çılgın aktivitesi şuan yeni bir trend. Çok eğleniyoruz biz hem renkleniyoruz, hem eğleniyoruz.”
“ETKİNLİKTE YER ALMAK İNANILMAZ GÜZEL BİR DUYGU”
Etkinliğe destek veren Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin Genel Başkanı Kemal Demirel ise, etkinliğe dernek olarak kendilerinin davet edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Demirel, “Sosyal sorumluluk kısmında bu renkli yaşamın renkli gençliğin dünyasının belki de sosyal sorumluluk kısmında var olmanın en önemli mesaj kısmında yer almak inanılmaz güzel bir duygu. Gençlik bizi tanıması lazım çünkü bizlerinde yaşanmamış duyguları var. Bir başka şekilde mesajı veremezdik. Özellikle bu organizasyonlarda hayatı firma ile paylaşmak sosyal sorumluluk kısmıyla yer almak belki de gençliğin bu coşkusuyla topluma verilmesi gereken mesajın tam frekans kanalı gibi. Bence bu firmaya hayatı bizimle ortak paylaştığı için teşekkür etmek lazım çünkü bizim mesajımız sizlere. Biz de bu renge sağlanan desteklerle renk katıyoruz” şeklinde konuştu.
“AVATAR GİBİ OLDUK”
Koşuya katılarak rengarenk olan gençler de, “Avatar gibi olduk” diyerek, etkinlikte doyasıya eğlendiklerini anlattılar.