"Gürcistan’da uygulanmakta olan Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde kara sınır kapılarının halen kapalı olmasından ötürü vatandaşlarımızdan çok sayıda bilgi talebi alındığından, Gürcistan makamlarınca “stopcov.ge” internet adresinden duyurulmakta olan bilgilerin Büyükelçiliğimizce de yinelenmesinde fayda görülmüştür.

Gürcistan’a girmek isteyen vatandaşlarımızın “stopcov.ge” adresinden başvuruda bulunmaları, ilgili formları doldururken eksik alan bırakmamaları, Gürcistan’da mukim bir kurumdan temin edecekleri davetiye mektubunu da başvuru sırasında sisteme PDF formatında, İngilizce veya Gürcüce olarak yüklemeleri gerekmektedir.

Sözkonusu davetiye mektubunda vatandaşımızın Gürcistan’a giriş amacı ve ülkede ne kadar süre kalacağının belirtilmesi ile davet edilen kişinin Gürcistan’da bulunduğu müddetçe her 72 saatte bir PCR testi olacağının, toplum sağlığını bozacak faaliyetlerde bulunmayacağının ve karantina ve/veya test masraflarının davet eden kuruluş tarafından karşılanacağının taahhüt edilmesi zorunludur. Başvuru yapılırken bu koşulları karşılayan bir davet mektubu sisteme yüklenmediği takdirde başvurular kabul edilmemektedir.

Gürcistan’a iş amacıyla gelecek vatandaşlarımızın davetiyeleri Gürcistan’da muhatapları olan tüzel kişiler tarafından yazılabilmektedir.

Yukarıda kayıtlı koşulları karşılayan vatandaşlarımız, başvurularının kabul edilmesi halinde PCR testine tabi tutularak veya karantina otelinde 8 gün süreyle konaklayarak ülkeye kara ve hava yoluyla giriş sağlayabilmektedir.

Giriş izinlerinin verilmesi Gürcistan makamlarının takdirinde olup, Kovid-19 salgınının ülkedeki seyrine göre izin politikası değişebilmektedir. Kabul edilmeyen başvuruların yeniden yapılması mümkündür."