Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik iddialarla ilgili kitabın yazarı Hacı Ali Hamurcu, itiraflarda bulunarak, bu suçlamaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yaptığını ileri sürdü. Hamurcu, Kılıçdaroğlu’nun bu iş için vaat ettiği parayı da ödemediğini iddia etti.
Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, bu suçlamalarına "değerli bir vatandaş" olarak dile getirdiği Hacı Ali Hamurcu’nun iddialarını dayanak göstermişti.
Hamurcu, yayınlanan kitabıyla ilgili olarak yargılandığı mahkemeye yazılı bir ifadede sundu. Mahkemeye verdiği ifadesinde, Başkan Mehmet Özhaseki’ye yönelik suçlamaların yer aldığı kitabı Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile yazdığını itiraf eden Hamurcu, kendisine para vaat eden CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği vaatleri yerine getirmediğini öne sürerek, Kılıçdaroğlu tarafından dolandırıldığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında TBMM bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Mehmet Özhaseki ile ilgili açıklamalar yapmış, Kayseri’de ’vilayet-yargı-belediye’ arasında yolsuzluk üçgeni olduğunu öne sürmüştü.
Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu suçlamaları, dolandırıcılık suçundan mahkûm olarak cezaevinde yatmakta olan Hacı Ali Hamurcu’ya dayandırmış ve kendisi hakkında "değerli bir vatandaş" diye hitap etmişti.
Hacı Ali Hamurcu’nun hayali taksi hatları vaat ederek bazı kişilerden para aldığı bizzat Başkan Özhaseki’nin talimatı ile ortaya çıkartılmış ve yine Özhaseki’nin talimatıyla hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Yakalanarak mahkemeye çıkartılan Hacı Ali Hamurcu’nun suçu tespit edilerek nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından mahkum edilmişti. Uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili olarak 2007 yılında savcılıkta sonuçlandırılan dosya bir kez da daha açılarak soruşturmaya konu olmuştu. Yeniden bilirkişiler atanmış ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Mehmet Özhaseki’nin suç işlemediğini Cumhuriyet Savcılığı ortaya çıkarmıştı.
CHP Milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan 10 Ocak 2013’te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Hamurcu’nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirttiler. Basın toplantısından bir süre sonra Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni’ adlı kitap yayınladı. Kitapla ilgili Mehmet Özhaseki’nin avukatı Mehmet Savruk dava açtı. Hacı Ali Hamurcu ve yayıncı şirket aleyhine Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2014/77 sayılı dosya ile açılan dava 7 Mayıs Perşembe günü sonuçlandı. Mahkeme, Mehmet Özhaseki’ye yapılan iftiralardan dolayı 7 bin TL manevi tazminatın Hacı Ali Hamurcu ve yayınevinden tahsiline karar verdi. Ayrıca Hacı Ali Hamurcu’nun cezalandırılması için de Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.
HAMURCU: "BENİ KILIÇDAROĞLU DOLANDIRDI"
Hacı Ali Hamurcu kendisi hakkında açılan dava sürerken, Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na kendi el yazısı ve imzası ile bir ifade verdi. İfadesinde davaya neden olan kitabı aslında kendisinin yazmadığını belirten Hacı Ali Hamurcu, kitabın bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yazılıp basıldığını söyledi. CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuoğlu’nun bu kitaptan 3-4 trilyon lira kazanabileceğini söylemesi üzerine ’evet’ demek zorunda kaldığını belirten Hamurcu, “10 Ocak 2013 Perşembe günü Şevki Kulkuloğlu ile birlikte Ankara’ya gittik. Şevki Kulkuloğlu ve genel başkanlarının görevlendirdiği iki milletvekili ile TBMM’de basının karşısına çıktık. Elime bir not verdiler, ben de okudum. Kitabın çıkacağını söyledim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile bir milletvekili ve ANKA Ajansın sahibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Veli Özdemir kitabın basımı için hazırlığa başladılar. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu bir cenaze dolayısıyla Kayseri’ye geldiğinde kitabın basım işinin hızlandığını, çıktığında 100 bin tane kendisinin alacağını söylemişti. Kitabın basım masraflarını da onlar karşıladı. Burada ben kandırıldım. Kitapla ilgili söz verdikleri ödemeyi de yapmadılar. İhtarname çektik cevap vermediler. Kitabın, hakkımda dava açılmasına neden olan kısımlarını bilgim dışında ekledikleri için de davacıyım. Benim mağduriyetimden faydalanıp beni kullandılar, kandırdılar, dolandırdılar” dedi.