AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini (GEMİSANDER) ziyaret etti. Aliağa Gemi Söküm Tesislerinin geri dönüşüm çalışmaları ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Dağ, "Burada sökülen gemiler x-ray cihazından geçerek sanayi kuruluşlarına gönderildiği için gemilerde şu ana kadar radyasyon söz konusu olmamıştır’’ dedi.
Ziyarete, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un yanı sıra parti üyeleri katıldı. Heyet, Öge Gemi Söküm Tesislerinde radyoaktif madde taşıdığı gerekçesi ile çevrecilerce sökümü tepki gören ’Fpso Kuito’ isimli yüzer petrol tankerinin sökümü çalışmalarını yerinde inceledi.
DAĞ, TARTIŞMALI GEMİYE SON NOKTAYI KOYDU
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geri dönüşümün hem ülke sanayisi için hem ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dünyada, uluslararası bir sektör olması itibariyle gemi sökümde; sökümü gerçekleştirilecek gemiyi bulmak, söküme hazırlama işlemi, sökümünü gerçekleştirmek ve sanayiye katkı süreci bir yarış içerisinde gerçekleşmektedir. Aliağa’da böyle bir tesisin olması bizler için onur verici bir durum. Sektör, şehrimizin ekonomisine ivme kazandırırken istihdam problemini çözüme kavuşturmaktadır." Kuito isimli yüzer petrol gemisinin Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde sökülmesi hakkında da konuşan Dağ, "Kuito gemisinin içinde sökümde çalışan işçilerimizde radyasyondan kaynaklı sağlıkları açısından şu ana kadar herhangi bir sorun söz konusu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacağı konusunda ifadeler mevcut. Aynı zamanda radyasyon önlemi alınarak x-ray cihazları ile tarama yapılmaktadır. Dolayısıyla burada her açıdan tam teşekküllü bir sistem var" dedi.