MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hanefi Bostan “Haksızlığa uğrayanların haklarını iade etmek, üniversite gençliğinin yurt sorunun çözmek için aday olduk” dedi.
MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan seçim çalışmaları kapsamında Maltepe Türk Ocağını ziyaret etti. Ziyaret esnasında Bostan, seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eğitim dünyasının içerisinden gelen bir insan olduğunu anlatan Bostan, üniversite öğrencilerinin yurt sorununa değindi.
Milli Eğitim başta olmak üzere kamu kurumlarında haksızlığa uğrayan kişilerin haklarını teslim etmek için milletvekili olmaya karar verdiğini belirten Bostan, “Haksızlığa uğrayanların haklarını iade etmek, üniversite gençliğinin yurt sorunun çözmek için aday olduk. Yurt konusu İstanbul’da çok ciddi bir sorun. Anadolu’da gelen öğrenciler bize başvuruyor. Ama bunların önemli bir kısma maalesef cevap bulamıyoruz. İstanbul’da yeterli yurt olmamakta ama haddinden fazla üniversiteli bulunmakta. Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumunun istihdamının sadece 350 bin kişi. 350 bin istihdamla üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek mümkün değil. Bu rakam çok cüzi öğrenci anlamına geliyor. Buralara da genelde maddi durumu iyi olanların ve iktidara yakın olanların çocukları yerleştiriliyor” dedi.
Memurun ortalama maaşının 2 bin 350 TL olduğunu sözlerine ekleyen Bostan, “Bir memurun iki çocuğunun üniversitede olduğunu düşünürsek çocuklarını üniversite de okutması mümkün değil. Haksızlığın ortadan kaldırılması lazım. Bununun için bu işleri bilen ve bununla mücadele edecek insanların mecliste olması gerekiyor. Bunun için MHP’nin iktidarı büyük önem taşımaktadır. İktidar partisi söylem dışında hiçbir şey yapmamıştır” şeklinde konuştu.