Hatay Valisi Ercan Topaca, eşi Sevim Topaca ile birlikte oyunu kullandı.
Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 1147 No’lu sandıkta oyunu kullanan Vali Topaca, Milletvekili Genel Seçimlerinin Hatay’a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek ”Seçimin ilimiz ve ülkemizde barış ve huzur içerisinde, herhangi bir haksızlığa yol açmadan tamamlanmasını diliyoruz. Demokrasimiz açısından başarılı bir seçim olacağını düşünüyorum. Çünkü seçimlerin her türlü tartışmadan uzak bir şekilde yapılması, 55 milyona yakın kişinin sandığa gidip oyunu kullanması, bunların tasnif edilip aynı gün ilan edilmesi önemli bir demokratik harekettir. Bunu ülkemiz çok başarılı bir şekilde yapıyor. Bugün de aynı şekilde olumsuz bir duruma ve huzursuzluğa yol açmayacak şekilde milletimizin iradesinin sandığa en güzel şekilde yansıyacağını düşünüyoruz” dedi.
Millet iradesinin herhangi bir tartışma konusu yapılmadan kabul edilmesi gereken bir sonuç olduğuna vurgu yapan Topaca, şöyle konuştu:
“Demokrasinin mantığı milletin dediğinin olmasıdır. Millet sözünü söyledikten sonra onu tartışma konusu yapmak demokrasi ahlakına ve kurallarına uygun bir davranış değildir. Hatay’da seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde oy kullanabilmesi için ilk günden itibaren gereken tüm tedbirleri aldık. Her sandık bölgesinde güvenlik görevlileri bulunmaktadır. Hatay demokrasi kültürünü özümsemiş bir kent dolayısı ile herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Ancak, en küçük ihtimale karşı güvenlik tedbirlerimizi almak zorundayız. Bu hususta valilikte bir kriz merkezi oluşturduk. Kriz merkezi sayesinde ilimizde olan olayları takip ediyoruz.”
Seçimlerin demokrasinin bir anlamda gücünü oluşturduğunu ifade eden Topaca, “İnşallah bu seçim bizim ülkemizdeki demokrasi anlayışını daha da güçlendirecektir. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.