Hatay Valisi Ercan Topaca, hesabını veremeyeceği hiçbir şeyin bulunmadığını söyledi. Bir gazetenin nüshasında şahsıyla ilgili, Kocaeli valiliği döneminde valilik binasında tadilat işlemi ile ilgili olarak, tuvalet kısmında yapılan onarımlarda altın kaplama askılık, çöp sepeti gibi malzemelerin kullanıldığı yönünde haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Topaca, “Aslında bunun öyle olmadığı çok basit bir araştırma ile tespit edilebileceği halde bunun gerçek gibi kamuoyuna yansıtılmasını da doğru bulmuyorum” dedi.
Topaca, böyle bir şey olmadığını kamuoyunun bilmesini arzu ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Vali olarak kamuoyunun önünde hesabını veremeyeceğim ve savunamayacağım, vatandaşlarımızın yüzünü ekşitmelerine veya devlette güven kaybına yol açacak, hiçbir işin içerisinde olmadım. Bu işte de yazılan haber tamamıyla gerçek dışıdır. Doğru değil, yanlı, taraflı ve objektiflikten uzak bir haber yapılmıştır.”
Vali Topaca, açıklamasında, "valilik hizmet binasında kullanılan muslukların, askılıkların, çöp sepetinin altın kaplama malzemelerden yapılmış gibi haberleştirilmesi ve Türkiye gündemine getirilmesini de basın ahlakı açısından doğru bulmadığını" belirtti.
Onarım sırasında valilik hizmet binasının tuvaletinde kullanılan malzemenin krom malzeme olduğuna dikkat çeken Vali Topaca, “Bilindiği gibi krom ya gümüş ya da sarımtırak altına benzeyen bir renkte olur ve kataloglarda da bu aslında altın sarısı krom diye ifade edilir. Kocaeli’de kullanılan malzeme bu malzemeden. Bu konu bundan yaklaşık 5 yıl önce yapılan bir iştir. Bugün bunun gündeme taşınması ve haberleştirilmesi benim tarafımdan çok anlamlı bulunmamaktadır” diye konuştu.
Konu ile ilgili gerekli ihale yapıldıktan sonra gerek Sayıştay denetçileri tarafından gerek müfettişler tarafından o yıllara ilişkin hesaplar denetlenmiş ve tenkit konusu dahi edilmediğini anlatan Topaca,
şunları söyledi: "Valilik makamının o dönem yapılan tamirat ve tadilatında takdir edersiniz ki valilik makamları devletin temsil edildiği makamlardır. Temsilde devletimizin belli ilkeleri var. Onlara uygun bir şekilde bu tadilat yapılmış ve sadece valilik makamı değil, valilik hizmet binası içerisindeki bir katın tamamının yeniden elden geçirilmesi, yıpranmış olan yerlerin onarımı, dış cephe boyası, kapılarının, pencerelerinin, elektrik tesisatının, su tesisatının, telefon tesisatının da dahil olduğu komple bir yenilemedir.”
Tuvalet kısmında, lavabo kısmında bir değişiklik, sadece tuvalete 752 bin liralık masraf yapılmış gibi bunu kamuoyuna duyurulmasının da manidar olduğunu ifade eden Vali Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bunun tüm vatandaşlar tarafından bilinmesini istiyorum. Hukuken burada yanlış bir işlem olmadığını, objektif kurallar içerisinde ihale süresi içerisinde bu işlemlerin yapıldığını, sonuçlandığını ve geçmişte kaldığını, kaldı ki Kocaeli’de yeni bir vilayet binası da yapıldı. Bu söz konusu bina şu anda orada boş. Bu haberi yapan arkadaşlarımın gidip orada kullanılan malzemelerin altın mı değil mi? tespitini yapmak çok kolayken bu tespiti yapmadan, gidip orada inceleme yapmadan bunu Türkiye gündemine taşımaya çalışmışlar. Ben bu konuda üzüntülerimi ifade ediyorum. Kamuoyunun da doğru bilgilendirilmesini, yanlış bir işlem olmadığını altın kaplama bir malzemenin kullanılmadığını, kullanılan malzemenin altın sarısı renginde krom olduğunu duyurmak istiyorum.”