Sınır güvenliği toplantısı Hatay’da gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer’in katılımıyla gerçekleşen sınır güvenliliği toplantısına Hatay, Gaziantep ve Kilis valilerinin yanısıra garnizon komutanları, MİT Bölge Başkanları, il jandarma komutanları katıldı.
Suriye’ye sınırı olan Kilis, Gaziantep ve Hatay’ın Valileri başta olmak üzere illerin jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve MİT bölge başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ’Sınır Güvenliği Bölge Toplantısı’ Hatay Valiliği ev sahipliğinde yapıldı.
Toplantıda konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, geçtiğimiz dönemlerde sınıra hendek kazma ve duvar çekmeyle başlayan önlemlerin bu dönemde sınırın kameralarla donatılmasıyla devam edeceğini söyledi.
Sınırda alınan ve alınacak tedbirleri konuşacaklarını belirten Vali Topaca, "Tabi toplantıya katılan illerimiz gibi Hatay’ın da Suriye’ye 276 kilometre sınırı var. Sorunlarımız ortak, inşallah bugün sınır güvenliğimizle ilgili, sınırımızdaki güvenliği nasıl daha iyi sağlarız, alacağımız tedbirler nelerdir bunları görüşeceğiz. Bu toplantının sınırlarımızda yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında bugün burada alacağımız kararlar, ortaya koyacağımız çözüm önerilerini sorunlara ilişkin, daha güvenli kentler olmamıza katkı yapacaktır. Bugün bizim ve diğer Valilerimizin sınırla ilgili bazı önerileri var, duvar yapılması, hendek ve tel örgü yapılması, yada kamera sistemiyle bunların hepsinin bir arada olduğu bir yapıyı tartışacağız. Alacağımız tedbirleri görüşeceğiz, sorunlar aslında ortak ve birbirine benzer. Hepimizin çok sorun yaşadığı, sıkıntı yaşadığı gerek insan geçişleri, yasa dışı geçişler, gerekse kaçakçılık faaliyetleri dediğimiz, akaryakıt, sigara ve diğer emtiaların geçişiyle ilgili görüşlerimizi ortaya koyacağız" dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.