Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından düzenlenen Havacılığın Altın Kadınları Ödülleri sahiplerini buldu.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ödül törenine Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük, öğrenciler ve diğer yetkililer katıldı. Rektör Prof. Dr. Yörük, Cumhuriyet tarihinin aydınlık yüzleri olan havacı kadınların tarih yazmaya devam edeceklerini belirterek, “Cumhuriyet tarihimiz boyunca birçok Türk kadını gerçekleştirilen ihtilale, kendilerinden gelenlere öncü ve örnek olmuştur. Burada dünyanın ilk kadın pilotu olan ve adını tarihe altın harflerle yazdıran her zaman Türk aydını hem de Türk kadını olmasından gurur duyduğum Sabiha Gökçen’i özellikle anmak istiyorum. Sabiha Gökçen 1950 yılında Kore Savaşı’na katılmak istediğinde Birleşmiş Milletler mevzuatı buna izin vermedi. Ardından 20. yüzyılın başlarında Amerika’da siyahi bir kadın sadece teninin rengi yüzünden uçuş eğitimine kabul edilmedi” dedi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde uzman Seda Baldır Gürsun da ‘Türk Sivil Havacılığında Kadın’ konulu bir sunum yaptı. Havacılığın Altın Kadınları Ödülleri’ni alan isimler şöyle:
“Yılın Rektörü Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük, Yılın Terminal İşletmesi Yöneticisi TAV Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer, Yılın Kamu İşletmecisi Yöneticisi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, Yılın Havayolu İşletmesi Yöneticisi Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy, Yılın Kamu Kurumu Yöneticisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havaalanı Daire Başkanı Özge Sarıünal, Yılın Girişimcisi Sportif Havacılık ve Turizm A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Nuray Karalar”