Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir parkta üzerine çıktığı umumi tuvaletin havalandırma camının kırılmasıyla 4 metre yükseklikten düşen ve 4 yıldır yatalak olan Taha Ülgü’nün ailesi, hayırseverlerden yardım bekliyor.
İzmit Terzibayırı Mahallesi Kaleüstü Sokak’ta ikamet eden Sedat Ülgü ve ev hanımı Sermin Ülgü’nün 3 çocuğundan bir olan Taha Ülgü, 13 Haziran 2011’de Cumhuriyet Parkı’nda umumi tuvaletin havalandırma camı üzerinde oyun oynarken okula başlamasına günler kala kardeşi Sennur Ülgü ile birlikte camın kırılması sonucu yaklaşık 4 metre yükseklikten beton zemine düştü. Olayın yaşandığı tarihlerde 4 yaşında olan kardeşi hafif yaralanırken, 6 yaşındaki Taha ise beyin kanaması geçirdi. Ağabeyinin üzerine düşen ve şans eseri hafif yaralanan Sennur Ülgü tedavisinin ardından taburcu edildi. Başına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren ve beyin hücrelerinin çoğu ölen Taha ise hayatına yatalak olarak devam ediyor. Taha Ülgü, 4 senede iki kez ameliyat oldu. Şuan 10 yaşında olan Taha, yapılan ameliyatların ardından soluk borusuna takılan "trakeostomi kanülü" ve midesine yerleştirilen beslenme tüpü ile hayata tutunmaya çalışıyor.
Çatısı olmayan, iki odalı ve rutubetli bir evde babaanne, dede, şizofren hastası hala, Taha ve diğer iki çocuğu ile birlikte yaşadıklarını belirten Sedat Ülgü, hasta olan oğlu için yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Taha’nın düşmesinin ardından hayatlarının karardığını belirten Sedat Ülgü, “Evimizin çatısı bile yok, rutubetten durulmuyor. Evde 8 kişi yaşıyoruz. Taha’nın sağlıklı ortamda bakılması gerekiyor ama şartlarımız müsaade etmiyor. Ben şuanda çaresizim. Bu olaylar başımıza gelene kadar yardım için gittiğim bütün kapılar yüzümüze kapandı. Borçlarımız yüzünden icralık olduk. Yetkililerden ve yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Benim için en önemlisi ise sabit bir işimin olması. Ailemin ihtiyaçlarını karşılayabilmem için sabit bir işe ihtiyacım var” dedi.
Yatağa bağlı olarak yaşamına devam eden Taha’yı annesi ve babaannesi bir an olsun yalnız bırakmıyor. Oğlunun içler acısı hali ile her gün gözyaşlarına boğulan anne Sermin Ülgü, “Oğlumun yaşaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. Doktorlar üçüncü ameliyatı bünyesinin kaldıramayabileceğini söyledi. Yaşıtları okula giderken oğlum yatağa bağlı olarak yaşıyor” diye konuştu.