DÜZCE (İHA) – Düzce’de çeşitli suçlardan ceza alan ve denetimli serbestlikten yaralanan 15 yükümlünün “Hayat İçin El Ele Haydi Sahneye” projesi kapsamında sahneledikleri tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ve Düzce Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayat İçin El Ele Haydi Sahneye” projesi kapsamında çeşitli suçlardan ceza alan ve denetimli serbestlikten yaralanan 15 yükümlünün hazırladığı tiyatro gösterisi protokol üyeleri tarafından ilgi ile izlendi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görevli Sanem Şeker koordinatörlüğünde hazırlanan tiyatro gösterisi, Gençlik Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. İlk gösterime Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Ramazan Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, daire amirleri, jandarma ve emniyet personelleri, vatandaşlar ve yükümlülerin yakınları katıldı. İlk olarak sahneye yükümlülerden oluşan müzik grubu çıkarak kısa bir konser verdi. Daha sonra denetimli serbestlik hakkında bilgiler veren Düzce Denetimli Serbestlik Müdürü Cem Arslan, “Düzce’de binin üzerinde denetimli serbestlik yükümlümüz var. Bu kişilerin topluma tekrar kazandırılması için çabalıyoruz” dedi.
Arslan, ayrıca Düzce’de 10 kişinin de elektronik kelepçe ile takip edildiğini söyledi.
Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ise, Düzce’de bir ilki gerçekleştirdiklerini, yükümlülerin hayata yeniden bağlanması için tüm kurum ve kuruluşlar ile özellikle sivil toplum örgütlerinin de desteğine ihtiyaç durduklarını ve kapılarının her zaman açık olduğunu işaret ederek, “Biz işbirliğine hazırız. Bize bu etkinlikte destek olanlara da teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından 15 yükümlünün sahneye koyduğu ve kısa skeçlerden oluşan tiyatro gösterisi protokol üyeleri ve gösterime katılanlar tarafından ilgi ile izlendi. Program sonunda Vali Fidan tarafından katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi.
Gala gösterisinin ardından oyun lise öğrencilerine de sahnelenecek.